Paddo's - Feiten

Wat zijn paddo's?

Paddo's is een verzamelnaam voor verschillende soorten paddestoelen met een bewustzijnsveranderende of hallucinerende werking. Paddo's werden verkocht in smartshops. Voorbeelden van soorten paddestoelen die als hallucinogeen worden gebruikt zijn: kaalkopjes, mexicaanse en hawaiiaanse paddestoelen. Tegenwoordig worden truffels verkocht als vervanger van paddo's. Paddo's zijn namelijk nu verboden. Ze staan op lijst 2 van de opiumwet. Kweeksets met sporen van paddo's zijn wel verkrijgbaar, vooral via het internet. De meest gebruikte paddo is de mexicaanse. Deze geven voor veel mensen de meest prettige effecten.

Paddo's bevatten stoffen die de hersenen op een andere manier laten werken. In paddo's zitten onder andere psilocine en psilocybine die invloed hebben op de hersenen. In truffels zitten dezelfde werkzame stoffen. Ze veranderen de ervaring van de werkelijkheid. Ruimte, tijd, omgeving, gevoelens en waarneming worden anders beleefd. De sterke verschilt per paddosoort en per paddo. Het is een natuurproduct, dus in de ene paddo zitten meer werkzame stoffen dan in de andere van dezelfde soort.

Hoe worden paddo's gebruikt?

Paddo - psilocybe cubensis

Je kunt paddo's op verschillende manieren gebruiken. De meeste mensen eten ze gewoon op. Je kunt er ook thee van zetten of ze verwerken in een gerecht. Er bestaan bijvoorbeeld ook chocoladerepen met paddo's erin verwerkt. Meestal begin je de werking na een halfuur of uur te voelen. Als je een volle maag hebt kan dat langer duren. Als je thee zet, kun je het wat eerder merken, het effect is dan ook heftiger. Combineren met chocolade kan ook een heftiger effect geven. De werkingsduur is tussen 3 en 8 uur. De aantoonbaarheid in bloed en urine is 24 uur.

De effecten en heftigheid van de trip is afhankelijk van je dosis en persoonlijke gevoeligheid. Je voelt het effect in golfbewegingen. Het ene moment is het heftiger dan het andere moment. De bewustzijnsveranderende effecten wisselen zich vaak ook af in de trip, zie werking paddo's.

 Laatste update: 10-5-2012