Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Sinds aantal keren xtc gebruik wordt ik als het ' uit' is gewerkt na 2 a 3 uurtjes erg draaierig tot bijna het gevolg dat ik flauw val. Ik ben 1 keer flauw gevallen en sindsdien let ik er erg op. Maar is het erg vervelend. Zodra ik op sta gebeurt het. Wat zou daar de reden van kunnen zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Gezien het moment van de klachten lijkt het erop dat je een bloeddrukdaling krijgt. Xtc verhoogt de bloeddruk en mogelijk krijg jij dan een daling als een reactie. Door een bepaalde gevoeligheid. Laat je bloeddruk eens meten bij de huisarts.

Verder ken het zijn dat je teveel (water) drinkt naast de xtc. Dat geeft een te laag natrium in je bloed. Het heet hyponatriëmie of watervergiftiging. Lees daar even tips over op deze pagina.

Verder moet je het gebruik goed onder de loep nemen:

Neem je voldiende pauze? Geteste xtc? Dosis laag genoeg tussen 1 en 1,5 mg per kg lichaamsgewicht? Is je conditie ok op moment van gebruik? Moeheid?

Als het ook gaat gebeuren zonder gebruik, moet je zeker naar de huisarts. Hopelijk voel je je goed genoeg daar om alles eerlijk te zeggen. 

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

 

03 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG