Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik ben een jonge vrouw (midden 20) en ben voor zover ik weet helemaal gezond. Ik heb tot een jaar geleden regelmatig (1x in de 2 a 3 maanden) XTC gebruikt, altijd probleemloos. Daarna bijna een jaar geen drugs gebruikt. Het begint nu wel weer te kriebelen en over 2 weken is de planning om weer eens XTC te gaan nemen met wat vrienden. Nu heb ik in de afgelopen maand wel een paar keer wat coke gebruikt, wat ik voorheen eigenlijk nooit deed. Ik had daarvan elke keer tot een week na het gebruik last van een soort kramp/lichte steken rond mijn hart, terwijl het maar om hele kleine hoeveelheden coke ging (iets van 4 lijntjes over een hele avond). Ik heb verder geen klachten gehad, en ik weet ook dat het effect van XTC op je lichaam heel anders is dan dat van cocaine, maar ben hierdoor toch een beetje ongerust geworden. Kan ik gewoon weer eens XTC gaan gebruiken of moet ik nu extra voorzichtig zijn?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is inderdaad goed om voorzichtig te zijn. Xtc heeft  ook een stimulerende werking en zou in theorie dezelfde klachten kunnen veroorzaken. Maar coke is beruchter dan xtc wat dit betreft.

Ongerustheid of angst zijn al redenen om geen xtc te nemen. Als je in een piekerstand terecht komt zou het ook een bad trip kunnen opleveren.

Kijk eerst goed of je helemaal gerust en in een goede mindset een lage geteste dosering kan nemen. 

Onderzoek ook of je misschien al eerder angstklachten had in je leven. Zoals piekeren, of sterk dingen willen controleren. Als dat zo is, dan zou ik dat eerst aanpakken. Al ging xtc altijd probleemloos, er kan een moment komen dat het angst systeem teveel geprikkeld raakt.

Maar het zou ook helemaal goed kunnen gaan.

Hopelijk ben ik net op tijd met dit antwoord.

Wil je ons laten weten hoe het is gegaan? 

Vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

 

 

 

03 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG