Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Ik heb 3 weken geleden xtc gehad en heb een daarbij een ballon genomen en heb ik een badtrip gehad. Ik was een week lang der kapot van, elk geluid wat ik hoorde etc schrok ik en kon ik moeilijk slapen. Gelukkig is dat nu weer voorbij. Maar heb nu nog steeds als het donker begint te worden dat ik me niet op me gemak voel en slaap ik ook slecht. Maar ik heb dus ook 3 weken rust gehouden met drank drinken en drugs gebruik. Maar gisteren had ik het gevoel van dat ik nu wel lekker in mijn vel zit en wel even een avondje kon bier drinken. Maar toen ik al wat aardig wat op had merk ik dat ik der weer wat gevoelig begin te worden van die ene trip ervaring. Ik begin dan wat in paniek te raken. Ik ben hier echt helemaal klaar mee en wil graag dat het stopt en wil graag me weer normaal voelen hoe ik altijd was. Hebben jullie tips voor mij? Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wees gerust, het vervelende gevoel gaat zeker weer over. Niet geheel vanzelf, maar met een aantal tips kom jij er zeker weer bovenop. De keuze die je maakte om drie weken pauze te nemen van alcohol en drugs is een goede geweest. Houd die pauze zeker nog een tijdje aan, voordat jij je weer echt goed voelt. Mocht je na een tijd weer een middel proberen, zorg dan dat je jezelf goed in de gaten houdt en op tijd stopt wanneer je je niet goed voelt en bespreek dit eventueel met de mensen die op dat moment om je heen zijn. 

Je hebt die bewuste trip last gehad van angst en paniek. Dit komt bij veel mensen voor die drugs gebruiken. Het kan komen doordat mensen aanleg hebben voor angst, maar ook door een verkeerde set en setting. Wij helpen veel mensen die hetzelfde als jij hebben ervaren. Zo hebben wij een pagina geschreven waar een aantal algemene tips in staan voor mensen die angst en paniek hebben ervaren, lees deze pagina even door. Ik kan je niet verzekeren dat dit gevoel met een maand of twee maanden over is, maar je kunt er wel dingen aan doen om het herstel te bevorderen. Gebruik komende maanden geen drugs of alcohol. Vermijd zo veel mogelijk stressvolle situaties, vermijd koffie, sigaretten en enegriedrankjes. Zorg daarnaast dat je een goede nachtrust en slaapritme hebt. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat jij je weer goed gaat voelen. 

Als je nog vragen hebt, mag je ons altijd benaderen. Veel succes komende tijd!

Vriendelijke groet, 

Calvin

26 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG