Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb zaterdag xtc gebruikt (vgm ong 80 mg teveel dan geschikt) en ineens sinds dinsdag heb ik dikke hoofdpijn keelpijn en ben ik wazig en zwak. Sinds woensdag is mn hoofdpijn minder geworden en heb ik van die vage spanningen in mn hoofd. Maar keelpijn en zwakheid heb ik nog steeds. Wat is er aan de hand?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt last gehad van een behoorlijke dinsdagdip. Mdma, de actieve stof in xtc zorgt er kortgezegd voor dat je gehele voorraad serotonine in één avond op gaat. Serotonine is een boodschapstof in de hersenen die gemoedstoestand, honger en slaap kan beïnvloeden. De dagen na gebruik is vele malen minder serotonine aanwezig in de hersenen. Drie dagen na gebruik (dinsdag) bereikt het serotonineniveau een dieptepunt. Voor meer info hierover check even het filmpje op de 'xtc werking' pagina.

Klachten die komen door een uitputting van het lichaam: keelpijn, hoofdpijn, wazig en zwak voelen, komen dan nog harder binnen. Je schrijft dat woensdag de hoofdpijn al minder werd. De verwachting is dat de klachten in de loop van de dagen steeds minder worden. Hoe is het nu?

Gezonde voeding en voldoende slaap, ontspanning en lichaamsbeweging versnellen je herstelproces. Als je zo'n heftige dinsdag dip de volgende keer wil voorkomen, doseer dan lager, rust goed uit en eet voldoende voor, tijdens en na je trip.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

03 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG