Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik word binnenkort geopereerd (4 augustus) en heb 25 juli een feest waarbij ik XTC en (misschien) een beetje keta ga gebruiken. Ik heb overigens niet aangegeven dat ik soms keta doe aan de arts, alleen XTC. Kan het kwaad als ik dat weekend drugs pak? Dit ivm. de narcose 10 dagen later, en ik wil er wel zeker van zijn dat dit geen effect kan hebben op de narcose.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,


Bedankt voor je vraag. Goed dat je even contact zoekt. Als je kijkt naar mdma en ketamine, dan is dit voor de operatie helemaal weer uit je lichaam. De drugs zelf zouden dus geen probleem moeten zijn voor de operatie.


Wel liggen er wat andere risico's op de loer. Namelijk in jouw 'set'. Het effect van drugs wordt namelijk niet alleen door de drugs zelf bepaald. Maar ook hoe jij je voelt en je omgeving. Ben je zenuwachtig of bang voor de operatie? Maak jij je zorgen? Heb je stress of zit je niet lekker in je vel? Dan is de kans groter dat je een vervelende ervaring hebt tijdenshet drugsgebruik. Bijvoorbeeld in de vorm van een bad trip.

Na xtc gebruik kan je een dip krijgen. Je kan je down of depressief voelen. Je kan ook gevoeliger zijn voor spanning, angst of stress. Dat kan de dagen voor je operatie niet makkelijker maken.

Dus samengevat kan het in theorie geen kwaad. Maar brengt het drugsgebruik wel wat extra psychische risico's met zich mee. Jij kan zelf inschatten hoe je hier in staat. Ook uit je eerdere ervaringen met deze middelen. Ik hoop dan ook dat je voor jezelf met deze info een keuze kan maken. Wil je verder risico's beperken bij gebruik? Check dan nog even onze website voor meer info.

Met hartelijke groet,

Dion

20 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG