Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi. Ik heb quetiapine (antipsychotica) voorgeschreven gekregen. Het is niet tegen psychoses of een bipolaire stoornis, maar om me te helpen met slapen. Ik moet elke dag 25 mg slikken. Er staat een waarschuwing op dat ik voorzichtig moet zijn met alcohol. Maar hoe zit het met cannabis? Ik weet dat antipsychotica en cannabis niet de beste combi zijn, maar misschien is dit anders omdat het zo'n lage dosering is? Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Met Seroquel (quetiapine) gecombineerd zul je extra demping kunnen ervaren van de cannabis, met mogelijk oriëntatieproblemen, moeheid en bijhoge doseringen ademhalingsproblemen tot gevolg. Mogelijk worden ook de bijwerkingen van Seroquel versterkt. Hier is het dus belangrijk om de bijwerkingen te kennen die je mogelijk had van Seroquel. Als er veel CBD in de cannabis zit kan de Seroquelspiegel wat stijgen in je bloed en brein. Dus dan kun je suffer worden of even meer bijwerkingen hebben. Inderdaad kan het ook allemaal meevallen als die doseringen zo laag zijn. Je kan ook een keer Seroquel overslaan. Maar bij langdurig gebruik zou je dan ontwenningsverschijnselen kunnen krijgen. dat moet je ervaren. 

Tot slot: medicatie voor slaap kan soms kort helpen. Maar voor de lange termijn werkt "CGT bij slaap" beter. CGT staat voor cognitieve gedragstherapie. 

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

04 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG