Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik wil je in het kort uitleggen wat er met mij zo dwars zit de laatste tijd, ongeveer 3 maanden terug zat ik rustig thuis ik verveelde mij dus nam ik mijn waterpijp en mixte ik de smaak met een beetje weed, na paar trekjes voelde ik mij zeer slecht zo slecht dat ik in mijn eigen dacht ik ga dood. Ik had zeer veel pijn op mijn borst mijn hart ging zeer snel tekeer etc. Nu 3 maanden verder voel ik mij nog steeds slecht ik voel me steeds gespannen en angstig weet geen raad meer wat ik moet doen ik heb vanalles geprobeerd maar het lukt mij niet om weer normaal te zijn wat kan ik hieraan doen heb je een goede raad of een enkele tips dat ik kan doen?? Met vriendelijke groeten

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend om te horen dat je je al een tijd niet goed voelt. De klachten die je omschrijft, lijken erg op een bad trip. Nu ervaar je de na-effecten nog. Pijn op je borst- of hartproblemen kunnen niet door wiet ontstaan. Wel door een bad trip. Dat kan zomaar opeens ontstaan zonder dat je daarvoor last hebt gehad. Bij een bad trip wordt je angstcentrum getriggerd. Het is net als wanneer je een leeuw op straat tegen zou komen; daarvan raakt je lichaam in een angst modus.

Je lichaam moet na zo een heftige ervaring bijkomen. Dit betekend dat je nog last kan hebben van klachten zoals spanning en angst. Dat jij je nu zorgen maakt, versterkt de angst nog eens. Het is dus niet zo gek dat je daar nog steeds last van hebt. Het is erg vervelend, maar volkomen normaal. Je hoeft je dus geen zorgen te maken.

Wat je lijf nodig heeft is rust en ontspanning. Tips liggen dus ook in het verlengde daarvan:  slaap voldoende, eet gezond, sport en gebruik even helemaal geen drugs (ook koffie, nicotine en alcohol kunnen de situatie tegenwerken). Het belangrijkste is eigenlijk om je vooral geen zorgen te maken. Je zal merken dat je klachten al snel minder worden.

Mocht je toch last blijven houden kan je natuurlijk altijd even naar de huisarts of een afspraak maken met ons medisch spreekuur.

Ik hoop dat je je snel wat beter voelt.

Groet,

Celeste

 

30 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG