Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik zou graag een keer 2cb willen proberen. maar ik heb een vorm van autisme namelijk asperger. ik zou graag willen weten of het verstandig is om dan 2cb te nemen. ik heb al een keer mdma en xtc gehad. daar heb ik nooit klachten van gekregen.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Dat jij Asperger hebt, zou niet uit moeten maken wat voor effect jij krijgt van 2c-b of drugs in het algemeen. Wel kan het invloed hebben op wat jouw ervaring zal zijn. Het is goed om even te kijken welke kenmerken van Asperger jij hebt.

Dat is belangrijk, want het effect van drugs wordt niet alleen bepaald door drugs zelf. Maar ook door de set (jij) en de setting (de omgeving). Wil je de risico's van drugs beperken? Gebruik dan alleen als jij je goed voelt en ook alleen in een veilige omgeving. Met fijne mensen om je heen. Hieronder geef ik wat voorbeelden. Maar misschien klopt het niet helemaal voor jou.

Veel mensen met Asperger hebben een gevoeligheid voor aanrakingen, geluiden, licht en andere prikkels. Heb jij dat ook?  Door 2c-b kan de prikkelverwerking erg verstoort raken. Maar ook veel intenser. Het kan dus even wennen zijn aan extra heftige prikkels. Heb je hier normaal geen last van? Hou er dan rekening mee, dat het tijdens de trip misschien wel teveel is. Tijdens het trippen kan het alleen wel lastig zijn om zoiets te verwoorden.

Het grootste risico van 2c-b zit in het krijgen van een bad trip. Als je die intense prikkels niet (goed) aan kan, kan het lichaam in paniek raken. Dat is dan niet zo'n leuke ervaring. Het kan erg helpen om mensen om jou heen te hebben, die al ervaring hebben met trippen. Maar het is ook heel belangrijk dat zij nuchter zijn en weten wat zij moeten doen als iemand een bad trip heeft.

Dat noemen we ook wel een tripsitter. Het zijn van een goede tripsitter is wel een kunst. Veel mensen zeggen dat zij wel kunnen tripsitten. Maar lang niet allemaal weten wat zij moeten doen als het even niet goed gaat. Meer info: tripsitten. Het zou misschien fijn zijn als zij weten welke kenmerken van Asperger jij hebt. Even concreet: als jij teveel prikkels hebt, maar het niet goed kan verwoorden, zou het mooi zijn als zij het wel herkennen aan jou. Bedenk van te voren wat je zou kunnen doen als je teveel prikkels hebt. Is er een donkere, prikkelarme plek? Waar je misschien je kleren uit kan doen als dat vervelend voelt?

Dus even samengevat: het hoeft geen probleem te zijn. Kijk alleen even naar jouw kenmerken van Asperger en hoe dat jouw trip mogelijk kan beïnvloeden. Maar ook hoe jij je hierop kan voorbereiden. Door bijvoorbeeld een tripsitter te hebben. Of in een prikkelarme omgeving te zijn.

Verder is de dosering ook erg belangrijk. Zeker als je voor het eerst gaat trippen is het belangrijk om deze zo laag mogelijk te houden. Zodat je kan wennen aan het effect van trippen. Wil je goed kunnen doseren? Check even onze pagina over 2c-b.  Laat je 2c-b vooral ook testen. Alleen zo kan je goed doseren. Maar ook omdat de 2c-b markt op dit moment behoorlijk vervuild is.

Ik hoop dat je hier verder mee komt. Heb je verder nog vragen? Zijn er andere kenmerken van Asperger wat ik niet beschreven hebt? Stel gerust nog een vraag.

Met hartelijke groet,

Dion

03 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG