Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb afgelopen nacht met vrienden speed gedaan. Ik heb binnen een tijdspan van 4 uur 4 lijntjes genomen. Ik heb nu al 48 uur niet geslapen en merk ik dat ik ook impotentie heb. Normaal doe ik zelden drugs, maar hier schrok ik van. Daarnaast dronk ik ook bier en heb ik een klein nipje ghb genomen. Gaat de impotentie nog weg?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik ga je eerst even geruststellen. Bij jou is er geen sprake van permanente impotentie. Het niet kunnen krijgen van een erectie komt wel vaker voor na drugsgebruik. Hoe zoiets ontstaat, ga ik je uitleggen.

Door speed (amfetamine) kunnen de meeste mannen geen erectie krijgen. Soms met wat ontspanningsoefeningen lukt het wel. Des te hoger de dosering speed, des te meer moeite iemand krijgt met het krijgen of behouden van een erectie. Combineer je drugs of alcohol, dan krijg je onvoorspelbare effecten.

Het niet kunnen krijgen van een erectie, hebben de meeste mannen wel eens. Bij de meeste gevallen komt dat door een geestelijke oorzaak en geen lichamelijke. In jouw geval is dat ook zo. Met andere woorden: het gaat vaak om een mentale blokkade. Dat is goed nieuws. Als de blokkade weg is, krijg jij gewoon weer een erectie. Om dat extra te bevestigen: door 'recreatief' drugsgebruik, kan jij geen lichamelijke schade krijgen waardoor je geen erectie meer kan krijgen.

Laten we dan even kijken naar het mentale gedeelte. Van speed krijg je lichaam een flinke klap. Met tijd en rust, herstelt je lichaam zich weer. Van speed gaat je lichaam in een stressmodus. Die modus gaat ook aan, als je in levensgevaar bent. Je moet dan goed kunnen vechten of vluchten voor het grote gevaar. Voortplanting en dus het krijgen van een erectie, is dan helemaal niet zo belangrijk. Al je lichamelijke energie gaat dan naar bijvoorbeeld je spieren.

Dan komt het grootste probleem: de negatieve feedbackloop. Door lichamelijke vermoeidheid en de stressmodus die aan staat, krijg jij geen erectie. Je schrikt daarvan en denkt: 'oh nee, straks kan ik er nooit meer een krijgen!' Je ervaart angstgevoelens en dat versterkt die stressmodus. En door die stressmodus kan je geen erectie krijgen. Dan ga jij je nog meer zorgen maken. Dan zit je vast in een negatieve feedbackloop.

Dus zal je die negatieve feedbackloop moeten doorbreken. Stap één daarvoor, is acceptatie. Het lukt nu even niet. Maar geloof er in dat jij in de toekomst gewoon weer een erectie kan krijgen. Laat het krijgen van een erectie dus gewoon even helemaal los. Ga het dus niet opzoeken of forceren door bijvoorbeeld porno te kijken. Dan ga je juist meer vast zitten. Met andere woorden: geef het even tijd.

Als je deze situatie los laat, zal je merken dat er een moment komt dat je behoefte krijgt aan seks of zelfbevrediging. Ga hier gerust actie op ondernemen ;-). Maar laat het krijgen van die erectie nog even helemaal los. Seks of zelfbevrediging zonder een erectie is prima mogelijk. Alleen penetratie zal misschien even lastig zijn. Maar probeer te genieten van de sensaties en laat de verwachting van de erectie nog even helemaal los. Focus dus op het ontspannen en de fijne gevoelens. Als je blijft nadenken of focussen over de erectie, blijf je vast zitten.

Je zal merken dat het vanzelf makkelijker gaat. Het niet kunnen krijgen van een erectie is voor veel mannen een flinke deuk in hun ego. Dat slaat natuurlijk nergens op. Wat jij ervaart, hebben de meeste mannen ergens in hun leven wel eens. Probeer negatieve gedachten of gevoelens te vervangen door positieve. Je hebt een logische lichamelijke reactie die ook gewoon weer over gaat.

Ik hoop dat je hier verder mee komt. Heb je nog vragen? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

03 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG