Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Is het mogelijk dat je gevoel wordt onderdrukt door mdma?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je wilt weten of je gevoel onderdrukt kan worden door het gebruik van mdma. Bedoel je tijdens het nemen van mdma of juist in de dagen erna?

Het nemen van mdma zorgt voor extra afgifte van bepaalde stofjes in de hersenen. Dit zorgt voor oppeppende en/of bewustzijnsveranderende ervaringen. Gebruikers hebben vaak een gevoel van samenhorigheid, verliefdheid en openheid. Zie hierover meer op onze pagina over xtc.

Voor iedereen is de ervaring echter weer net anders. Dit heeft te maken met de set en setting waarin je gebruikt. Als voorbeeld: Als je niet zo goed in je vel zit kan dit ervoor zorgen dat dit aanhoud of vergroot tijdens je trip. Of: als je met onbekenden gebruikt wil je wellicht niets delen over je gevoel, omdat de omgeving niet veilig genoeg is. 

Gevoelen wat onderdrukt wordt zou dus voor kunnen komen maar het is geen standaard effect. 
Of bedoel je dat je gevoel wordt onderdrukt in de periode na gebruik? Na gebruik moet je lijf bijkomen. Je brein moet de balans van de stofjes in je hoofd herstellen en dit kan ervoor zorgen dat je je down, moe en afgevlakt voelt. Dit hoort erbij en gaat vanzelf weer over. 

Beantwoord dit je vraag? Zo niet, stel dan nog een vraag. 


Groet,

Celeste

04 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG