Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ga morgen met een vriend 5-APB proberen. Ik kan alleen erg weinig info vinden over deze Research chemical. Ik heb een paar vragen. Wat is een goede dosis om mee te beginnen? Is bijnemen (mocht het effect niet sterk genoeg zijn) veilig? Hoe lang is de inwerktijd en wanneer is het uitgewerkt? Is er sprake van een dip/ kater? Hoe sterk is dit middel in vergelijking tot MDMA? Ik hoor het graag. Gr

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

De vragen die je stelt zijn lastig te beantwoorden. 5-APB is een nieuwe psychoactieve stof (NPS). Het is zo kort op de markt en wordt zo weinig gebruik dat onderzoek naar risico's en doseringen ontbreekt. Er zijn wel wat gebruikerservaringen bekend waarmee je een beetje een richtlijn kan vormen, maar je bent wel echt je eigen proefkonijn bij gebruik van deze NPS.

"Wat is een goede dosis om mee te beginnen?"

Met welke dosis je wilt beginnen hangt af van welk effect je wil bereiken en welke risico's jij bereid bent om te nemen. Hoe hogen de dosis, hoe groter de risico's.  Door psychonout wiki is een lichte dosis 40 tot 60 mg, een gemiddelde 60 tot 80 mg en een sterke 80 tot 100 mg.

"Hoe lang is de inwerktijd en wanneer is het uitgewerkt?"

De intreding van het effect duurt 10 tot 60 minuten wanneer je het oraal inneemt. Wanneer je een erg volle maag hebt, kan het zelfs langer duren. Zorg dat je vooraf een lichte maaltijd heb gegeten. Bij voorkeur met veel antioxidanten, curry of broccoli bijvoorbeeld.

Gebruikers rapporteren dat de effecten 5 tot 8 uur aanhouden.

"Is bijnemen (mocht het effect niet sterk genoeg zijn) veilig?"

Het is niet bekend wat bijnemen doet met de risico's van 5-APB. Van andere, enigszins vergelijkbare middelen, weten we dat bijnemen de risico's verhoogd.

5-APB heeft een relatief lange werkingsduur. Door bij te nemen wordt het effect verlengt. Hierdoor kan het effect nog in werking zijn als je eigenlijk al lang toe bent aan slaap. Bijwerkingen als bijvoorbeeld misselijkheid, duizeligheid, paranoia en angst kunnen daardoor de overhand nemen.

"Is er sprake van een dip / kater?"

Ja, deze wordt doorgaans als vergelijkbaar of heftiger ervaren dan van MDMA.

"Hoe sterk is dit middel in vergelijking tot MDMA?"

​​​​​​​Dit middel is potenter dan mdma. Een dosering waarbij gebruikers een prettig effect ervaren ligt daardoor lager dan bij MDMA.

 

Sjoerd

04 augustus 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG