Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb jaren AKTON gebruikt en zeer goede resultaten een zestal maanden heeft pijn dokter mij VICTAN 2mg voorgeschreven en nu wisselende humeurwisselingen en spierpijnen in schouderblad en ribben en dit zeker na het slapen KAN JE ME HELPEN ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Akton (Cloxazolam) is een langwerkend benzodiazepine, vergelijkbaar met de werking van Valium. Ook Victan hoort tot dezelfde familie van medicijnen. 

De vraag is nu of u 6 maanden geleden rechtstreeks overstapte van Akton naar Victan. En, of uw klachten toen al waren begonnen.

Als dit het geval is, dan kan het zijn dat uw stemmings- en pijnklachten ontwenningsverschijnselen zijn. Dan blijkt Victan minder sterk dan Akton. Of, de dosis Victan was te laag.   

Aan de andere kant kan de dosis ook te hoog zijn juist. Als je door de medicijnen dieper slaapt, dan kan je ook spierpijnen krijgen omdat je dan minder snel omdraait in de slaap.

Dit scenario is dus een optie die u met uw arts moet bespreken. Daarna kunt u nog naar andere redenen  kijken voor de klachten.

Mvg,

Gerard A

verslavingsarts 

 

 

14 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG