Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Graag zou ik willen weten in hoeverre heroïne invloed kan hebben op de suboxone behandeling. Mijn vriend is recentelijk begonnen met een suboxone behandeling, maar door de grote zucht naar de drug gebruikt hij er af en toe toch nog wat bij (roken). Nou wilt hij helemaal stoppen met heroïne, maar ik vraag mij af of hij dit wel zomaar kan doen. Hij krijgt 12mg suboxone, wat opzich voldoende moet zijn voor zijn gebruik voorheen. Echter, als hij inderdaad helemaal stopt met heroïne, kan hij dat zomaar doen of heeft dit lichamelijk alsnog gevolgen (ie afkickverschijnselen)? En moet de suboxone dosis dan verhoord worden om dit op te vangen? Of heeft dit geen nut, omdat er bijna geen receptoren aan de heroine gekoppeld worden vanwege de sterkte van buprenorfine? Volgens de behandelaar stoot deze alle opiaten er vrijwel helemaal vanaf, waardoor nieuwe zich ook niet kunnen binden. Zij geeft dan ook aan dat bijgebruik volledig zinloos is en geen effect heeft. Hij meent echter wel degelijk wat te voelen, ondanks de dagelijkse dosis suboxone. Dus kan hij zomaar stoppen met het bijgebruik en zo nee, wat is dan aangeraden? Ik verneem het graag van u.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

kennelijk voeltt je vriend toch nog wat van de heroïne.  Het inderdaad mogelijk dat Suboxone dat effect helemaal blokkeert. Maar kennelijk nu niet voldoende.

Neemt hij het echt in?  Zo ja: voor hem zou de dosis misschien nog hoger kunnen. In overleg met zijn arts.

Als hij nu stopt kan het zijn dat hij een beetje ontwenningsverschijnelen krijgt: pijn, loopneus, tranen, kippenvel. Maar misschien valt het mee.  Zomaar stoppen is lichamelijk gesproken wel mogelijk ja. 

Succes!

vr grt

Gerard A

drugsarts 

 

 

 

16 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG