Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben 17 jaar en heb afgelopen tijd weleens gesnoven, en dat was puur om te expirimenteren. Ik heb sinds dien last van bloedneuzen wanneer ik bijvoorbeeld mijn neus hard snuit, maar ook zonder een (voormij) duidelijke reden. Mijn vrienden hebben hier geen last van, maar ik denk daarom dat een reden kan zijn dat ik mijn neus vorig jaar heb gebroken. (Misschien is het daarom gevoeliger?) Heb je misschien tips voor mij, hoe ik dit moet behandelen? Als ik naar de huisarts zou gaan, in hoeverre zou hij mijn ouders inkunnen lichten? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Dat jij iedere keer na het snuiven een bloedneus ervaart kan inderdaad te maken hebben met een gebroken neus die je eerder hebt gehad. Maar, ik kan het dat het komt door drugs ook niet voor je uitsluiten. Cocaïne- of speedgebruik veroorzaakt namelijk irritaties in het neusslijmvlies en leidt in sommige gevallen (vaak door grote hoeveelheid) tot een bloedneus.

Bezoek daarom je huisarts of KNO-arts om onderzoek te laten doen naar je neusslijmvlies/bloedneus. Artsen hebben een geheimhoudingsplicht en zullen jouw ouders niet over drugsgebruik in te lichten. Zeker niet als je 17 bent. Dan heb je al een zelfstandig recht op geheimhouding. Gebruik in ieder geval totdat je meer weet geen drugs via de neus (snuiven). 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

18 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(6 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG