Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik gebruik ongeveer 2 jaar cocaïne, ongeveer 2 keer per maand. Nu heb ik deze weel het 3 keer gedaan en heb het idee dat er een heel klein gaatje zit helemaal qqn de achterkant van mijn gehemelte. Daar voel ik met mijn tong een klein deukje zitten. Hersteld dit vanzelf weer of kan dit nog erger worden?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het kan inderdaad zijn dat cocaïne beschadigingen en later littekens achter laat. Het bekendst is het neus tussenschotje. Maar elke stukje slijmvlies waarmee coke in aanraking komt kan beschadigen. Wel alleen pas bij heel regelmatig gebruik. 

Voor de zekerheid kan je het even laten zien aan de huisarts. Die kan dan zien of het normaal is wat je voelt of abnormaal. Dan kun je ook je gebruik met de huisarts bespreken. Meestal vinden mensen dan niet zo fijn om te doen. Maar een goede huisarts veroordeelt niet en zet met jou de dingen op een rij. 

Mag ik vast even meedenken?

Als je het feitelijk bekijkt, gebruik je te vaak cocaïne.  Het is goed om te kijken wat voor last je er van hebt. Mogelijk dus een gaatje in je gehemelte, misschien ook last van een verlaagde stemming, angst, van hartkloppingen, dat het duur is, dat je er ook veel alcohol bij neemt en, dat het misschien wat dwangmatig wordt zonder dat het nog leuk is. Oftewel: ligt verslaving op de loer? 

In dat geval kan je altijd telefonisch een vrijblijvend gesprek voeren bij de verslavingszorg in je regio.

In ieder geval succes en opnieuw een vraag stellen mag altijd.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

 

 

02 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG