Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo Ik heb eergisteren voor de eerste keer truffels gedaan en ben hier heel slecht op gegaan. Ik kreeg heel veel angst en heb meerdere keren moeten overgeven. Ik ben een dagelijkse cannabis gebruiker en mijn vraag is nu of het oké zou zijn om te blowen. Ik lees veel verhalen dat als je blowt je de trip kan herbeleven. Dat is het laatste dat ik op dit moment zou willen. Is het veilig om terug te beginnen blowen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat vervelend dat je een bad trip hebt gehad. Hoe gaat het nu met je? Als je een bad trip hebt gehad, kan je inderdaad bij het volgende drugsgebruik herbelevingen krijgen. Meestal komen de angstige gevoelens weer terug. Maar het blijft een kans, het hoeft dus niet.

Na een bad trip, is het belangrijk om jezelf de tijd en ruimte te geven om dit te verwerken. Dit door rust te nemen, proberen te ontspannen en de ervaring te verwerken. Als je in de tussentijd drugs gaat gebruiken, helpt dat niet bij de verwerking. Door blowen kan je ook juist bepaalde gevoelens onderdrukken. Maar als je gevoelens onderdrukt, kunnen deze ook juist harder terug gaan komen.

Luister de aankomende tijd goed naar je lijf en aanvaard eventuele vervelende gevoelens of gedachten. Probeer vervolgens deze gevoelens of gedachten een plekje te geven. Je zal merken dat je klachten al snel wat minder worden. Maar het kan wel even duren voordat het helemaal weg is.

Meer info vind je op onze pagina: omgaan met angst. Als laatst is het nog wel belangrijk om te weten, dat je angstklachten kunnen gaan verergeren als je zou gaan blowen. Denk dan aan depersonalisatieklachten of de kans om een angststoornis te ontwikkelen.

Met hartelijke groet,

Dion

29 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG