Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedendag, Wegens stemmingsproblematiek en slaapproblematiek slik ik Lamotrigine, Quetiapine en Diazepam. Met deze medicatie ben ik stabiel. Indien nodig mag ik Lorazepam en Promethazine gebruiken (geen vaste medicatie dus) Van mn behandelend arts mag ik wiet/hasj en alcohol gebruiken. Echter zou ik een uitstapje erg leuk vinden, hierbij denk ik bijvoorbeeld aan cocaine of xtc. (In het verleden gebruikt: cocaine, xtc, mdma, ketamine, speed, magic truffels, paddo's en nog veel meer uit de smartshop) Tevens een mooie spirituele ervaring die ik eerder in het verleden heb gehad door gebruik van magic truffels ook leuk vinden. Drugs gebruiken is nooit zonder risico, daar ben ik mij van bewust. Toch zou ik graag jullie advies willen over bovenstaande ivm de medicatie die ik gebruik. Met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

-lamotrigine

Eerst kijk je of er bijwerkingen zijn. Want je moet fit zijn, oftewel, de gebruiks 'set' moet kloppen. Dan verlagen de risico's op een bad trip of op angst, of op verergering van die bijwerkingen. Het zijn : huiduitslag, hoofdpijn. Irritatie, agressie, slaperigheid, slapeloosheid, duizeligheid, trillen, misselijkheid, maag-darmklachten (incl. braken en diarree), droge mond, gewrichts- of rugpijn, vermoeidheid. Verder zijn er geen wisselwerkingen tussen de middelen.

Je kan je voorstellen welke bijwerkingen door de stimulerende effecten van xtc of coke worden verergerd.

-quetiapine

Als je kijkt naar bijwerkingen die vaak voorkomen: bloedarmoede, slaperigheid, droge mond, duizeligheid, hoofdpijn, gewichtstoename, na staken ontwenningsverschijnselen,meer eetlust, abnormale dromen, nachtmerries, suïcidale gedachten en gedrag, irritatie, koorts, moeilijk spreken, wazig zien, benauwdheid. duizeligheid, verhoogde hartslag, oedeem, obstipatie, braken en een aantal veranderende bloedwaarden, dan is het best belangrijk om er op te letten of je daar last van hebt en het liever zo kort mogelijk of helemaal niet te nemen. 

Het medicijn kan bepaalde effecten van de drugs dempen, de dopamine en de adrenaline stijgingen o.a. maar ik weet nog niet met welke kracht en bij welke dosering, wat ook persoonlijk kan zijn. Er zijn verder geen gevaarlijke wisselwerkingen, maar bij hartritmestoornissen is gebruik , èn de combinatie, extra af te raden.

-diazepam

Risico's van de combinatie zijn laag. Je moet even naar bijwerkingen van diazepam kijken: Vaak (1-10% ): slaperigheid overdag, verminderde alertheid, verwardheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, dubbelzien, afvlakking van het gevoel en spierzwakte. 
 

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

06 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG