Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb afgelopen zaterdag voor het eerst 2C-B gebruikt. De pillen zijn getest en bevatten 11mg. Ik heb ook maar 1 pil genomen deze avond. Toch had ik hele intense visuals. Zo erg dat ik er heel erg van schrok, zeker aangezien het een lichte dosis was. De avond hiervoor heb ik flink gedronken en ben ik laat gaan slapen. Ik had niet persé een kater, maar ik had me fitter kunnen voelen. Heeft dit ervoor gezorgd dat ik zo intens tripte of is dit pure toeval?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het effect dat je hebt van een middel, wordt bepaald door de drug, set en setting. De drug staat voor wat je neemt en hoe veel. De set voor de staat van je lichaam en geest. De setting voor de mensen om je heen en de omgeving waarin je gebruikt.

De drug, 2C-B a 11 mg, is een hele voorspelbare factor. Je hebt het laten testen, je weet hoe sterk het is. Er is aardig wat onderzoek gedaan naar 2C-B. Soms is er wel een spreiding tussen pillen. De één kan bijvoorbeeld 9mg bevatten en de ander 15. Als een pil vaker bij de testservice ingeleverd wordt, krijg je die info ook bij de testservice. Maar soms is het (nog) niet bekend.

Over de setting​​​​​​​ heb je niets geschreven. Voelde jij je vertrouwd met de mensen met wie je was? Hoe was de temperatuur? Waren er veel prikkels in de ruimte of juist heel weinig? Antwoorden op deze vragen zouden kunnen verklaren waardoor jij niet het effect had waar je op had gerekend.

De set, is verreweg de minst goed voorspelbare factor. Met een lichte kater of niet volledig uitgerust lichaam, krijg je niet per se intensere visuals. Maar de lichte kater en vermoeidheid hebben zeker mee gespeeld. Welke dosis 2C-B een gewenst effect geeft lijkt erg persoonsafhankelijk. Veel meer dan bij andere middelen. Het kan dus simpelweg zijn dat jij gevoelig bent voor de werking van 2C-B.

Je beschrijft dat je erg schrok van de visuals. Er wordt vaak gezegd dat een lichte dosis 2C-B lijkt op het effect van xtc. Dit kan in de verte ook zeker zo ervaren worden, maar 2C-B blijft wel een tripmiddel. Visuals zijn niet ongewoon bij lichte doseringen.

Als je deze trip te intens vond, maar je bent wel van plan om nog eens 2C-B te gebruiken? Doseer dan lager de volgende keer. We kunnen zeker niet uitsluiten dat de intense visuals alleen door de lichte kater en vermoeidheid kwamen.

Sjoerd

16 november 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG