Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb in mijn leven al helaas meerdere keren een depressie gehad. Nou heb ik op het web veel gelezen over microdoseren met bijvoorbeeld truffels. Dit zou mogelijk kunnen helpen bij depressie maar word door andere weer afgeraden. Ik ben er nogal terughoudend in maar ik heb ze in huis. Wat zou jullie advies hier in zijn. Met vriendeijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je veel informatie opzoekt voor je begint met microdoseren van truffels tegen depressie. Het is inderdaad een omstreden onderwerp.

Aan de ene kant horen we veel hele positieve ervaringsverhalen en zijn ook de eerste onderzoeksresultaten positief. Aan de andere kant zijn er ook ervaringsverhalen en onderzoeken waaruit blijkt dat mensen er angstig van kunnen worden. Ook is nog niet helemaal duidelijk wat microdoseren op de lange termijn met de hersenen doet. Ook is nog niet duidelijk waarom het bij de ene persoon wel werkt, en bij de andere niet.

Kortgezegd lijkt microdoseren een veelbelovende vorm van medicatie, maar zijn er nog zo veel onduidelijkheden dat je echt je eigen proefkonijn bent. Er zitten risico's aan microdoseren.

Je schrijft dat je meerdere depressies hebt gehad in je leven. Heb je daar eerder behandeling voor gehad? Hoe ging dat? Aan behandelingen zitten niet de risico's die aan microdoseren wel zitten. Als je dat nog niet geprobeerd hebt, doe dat dan eerst.

Als je besluit om te starten met microdoseren, zorg dan dat je je goed inleest, bepaal welk innameschema je gaat gebruiken en zorg dat je evaluatiemomenten voor jezelf aanhoud om te bepalen of het voor jou wel of niet werkt. Doe dit alleen onder toezicht en met hulp en steun van jouw behandelend arts.

Ik hoop dat dit antwoord je verder kan helpen,

Sjoerd

04 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG