Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik ben altijd al een gelegenheidsgebruiken geweest van verschillende drug, xtc 8keer per jaar ofzo op feesten, coke 3 keer per jaar ongeveer op gemegenheden, en cannabis wekelijkq in het weekend, alleen of met vrienden. nu met corona veel thuis te zitten zonder feesten, heb ik 1ste keer thuis op mijn kamer xtc genomen, dat is inmiddels al 4maanden terug en is daarbij gebleven. nu ben ik ook veel geminderd met blowen maar daardoor zoek ik denk ik een vervanger in alcohol, ik drink dagelijks een glas of 3-4. met gezelschap meer. ik ben ook maar eens in de 2 weken een weekend thuis zonder mijn vriendin, en heb nu 3 keer op dat weekend alleen coke gedaan of in gezelschap, zonder dat ze het weten. da vraag is hoever ik eigenlijk zit met alcohol en/of drugsverslaving? dagelijks alcohol is al bijna 1 jaar bezig, en als ik eens een dag probeer niet te drinken lukt het wel maar ook niet altijd. de drang is er dan altijd als ik savonds in de zetel zit

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

In september heb je me ook een vraag gesteld. Je sloot die vraag af met de zin: "ik wil drugs niet uit mijn leven nemen, maar het moet mijn leven niet innemen". Je wilde dat drugsgebruik een andere positie zou hebben in jou leven.

Ik zie dat je behoorlijk aan de weg hebt getimmerd. Je bent bewust je gebruik gaan veranderen, en dat is je ook gelukt. Helaas lijkt het er op dat je bent gaan "verruilen". Je bent met het ene middel geminderd, maar daar is een ander middel voor in de plaats gekomen. Blijkbaar zit er iets in je, dat maakt dat je de behoefte hebt om te drinken/gebruiken. Wat het dan is dat in je zit, dat kan ik vanaf hier niet bepalen.

Jouw vraag luidt: "hoever zit ik eigenlijk met alcohol en/of drugsverslaving?" Je schrijft dat het je soms wel en soms niet lukt om een dag niet te gebruiken. Dat zegt eigenlijk dat je niet meer de volledige controle hebt over je gebruik. Hoe sta je tegenover het idee om (tijdelijk) helemaal te stoppen met gebruik? Op het moment dat je de drang om te gebruiken niet voedt, kom je er pas echt achter hoe sterk de drang is.

Je hoeft er hierin niet alleen in te staan. Als je deze en jouw vorige vraag lees denk ik dat het heel inzichtgevend kan zijn als je eens met een behandelaar in gesprek zou gaan. Samen met een behandelaar kan je onderzoeken wat maakt dat je de behoefte hebt om te drinken/gebruiken. Dit kan je heel veel inzicht in de situatie opleveren.

Van een instelling van verslavingszorg MOET je nooit stoppen. Je kan samen met een behandelaar bepalen welke positie jij wil dat drugs speelt in je leven en daar naartoe werken.

Ik hoop dat dit antwoord je helpt,

Sjoerd

 

 

04 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG