Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Mijn vrouw neemt ssri Venlafaxine voor een angststoornis. Het spreekt voor zich dat mdma weinig of geen invloed hebben hierdoor. In tegendeel, het zou de balans maar verstoren. Toch vindt ze het jammer dat zij nooit de ervaring kan beleven waar anderen zo over praten. We vroegen ons dus af of 2c-b geen goed alternatief zou zijn met mindere neveneffecten voor haar. Serotonine wordt hiermee toch niet aangesproken. Alvast bedankt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent benieuwd naar de combi tussen 2C-B en venlafaxine. Onze arts heeft het volgende geschreven over de combi tussen de medicatie en 2C-B: hier is toch ook een overeenkomst qua serotonine aangrijping. Mogelijk werkt het minder in combinatie met het antidepressivum, maar er is waarschijnlijk geen vergrote kans op het gevaarlijke serotonine syndroom. (Dat ontstaat door dubbele serotonine stijging en en geeft verwardheid, epilepsie en oververhitting) . Even technisch: die verlaagde kans heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat 2C-B deels actief werkt op een serotoninereceptor maar voor een groter deel juist serotonine receptoren blokkeert . 

Toch is het wel belangrijk om nog even goed te kijken naar de angststoornis van je vrouw. Daar zit namelijk wel een risico in. Mensen die gevoelig zijn voor angsten, hebben een veel grotere kans op een bad trip. Dat is niet alleen op dat moment vervelend, maar kan ook de angststoornis versterken. Maar ook voor andere vervelende klachten zorgen zoals depersonalisatieklachten. Het is dus voor je vrouw belangrijk om een hele bewuste keuze te maken of zij de extra risico's wil nemen. De kans dat het goed gaat wordt groter bij een lage dosis, dus geteste xtc of 2C-B, een rustige mindset en een veilige omgeving.  Wij neigen al met al naar een advies om het niet te doen.
Wij zijn benieuwd naar jullie keuze en eventuele ervaringen waar iedereen van leert.. Laat dat dan ajb weten via een nieuwe vraag.


Met hartelijke groet,


Dion

18 december 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG