Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heyy, ik had op oud en nieuw met mn bff (lol) xtc gebruikt. en ik heb vaker xtc gebruikt zij niet, het was haar eerste keer. maar het was dus 300 mg en we besloten allebei een kwartje te nemen. en o mijn god het was fk leuk. we waren zo blij nog nooit waren we zo blij geweest. we voelden ons ook fk lekker XD. later namen we nog een kwartje(pas toen het effect weg was, ja) en toen later nog een kwartje maar daar voelden we niks van dus dat was onze laatste voor die avond. maar nou is het al een paar dagen en ik had geen dip ofzo (ik heb Nooit een dip, alleen met coke). wel voel ik me heel zweverig en soms alsof ik niet in mn lichaam zit ofzo, een beetje licht in mn hoofd. en mijn vriendin ook. en we voelen ons ook een beetje blij alsof de xtc nog licht in ons zit ofzo. als ik mn ogen dicht doe en naar muziek luister is het ook echt leuk ofzo idk. maar idk of dit normaal is of niet? want ik heb me voorheen nooit zo gevoeld na xtc. en dit was ook echt de beste xtc ervaring tot nu toe van mij. want ik heb alleen soms last van dat ik licht duizelig ben. ook heb ik een ander vraagje, zijn er andere dingen die net als xtc/mdma werken om je die gevoel te geven? zonder dat je 2 weken (of een maand) moet wachten? iets dat 1x per week kan ofzo. en geven opdoen ook zo een gevoel?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je wilt een paar dingen weten: Is het normaal dat je in de dagen na xtc af en toe nog wat voelt en of er andere dingen zijn die werken zoals xtc die je dit gevoel kunnen geven waarbij je niet lang hoeft te wachten om  dat effect opnieuw te krijgen. 

Je geeft aan dat je wist dat je pil 300 mg was. Je hebt telkens een kwartje bijgenomen, maar de laatste voelde je niets meer van. Dit heeft te maken met dat je lichaam maar een bepaalde hoeveelheid serotonine kan vrijgeven. Als dit eenmaal uitgeput is nemen de prettige effecten niet meer toe. De risico's worden bij hoog doseren echter wel groter. Er is geen verantwoorde gebruikershoeveelheid xtc, er zijn namelijk altijd risico's voor je gezondheid. Maar volgens de meeste mensen beperk je de riscos het meest als je niet meer dan 1 a 1,5 mg per kilo lichaamsgewicht neemt. Meer dan dat vergroot alleen maar de gevaren.   

Het komt vaker voor dat je in de dagen daarna nog na effecten voelt. Daar zou ik me geen zorgen over maken. Het gebruik van xtc is heftig voor je lichaam en dit kan zich op verschillende manieren in de dagen erna nog uiten. Probeer te ontspannen, afleiding te zoeken als je gespannen bent, gezond te eten en drinken en voldoende te slapen.

Er zijn meerdere drugs die effecten hebben die stimulerend en bewustzijsveranderd zijn, maar eigenlijk geld bij allemaal wel dat je het niet te vaak moet doen om het gewenste effect te behouden. Het advies is dan ook, hou 2 tot 3 maanden rust voordat je weer gebruikt. Dit heeft wederom te maken met de Serotonine die zich moet herstellen. Zo hou je de ervaring speciaal en minimaliseer je de risicos zoveel mogelijk


Heb ik zo je vraag beantwoord? Je kan altijd nog een vraag insturen. 

Groet,

Celeste
 

15 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG