Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik heb een weekje geleden een avondje xtc gedaan met mijn vriend, we hebben beide niet veel genomen, beide ongeveer anderhalve pil. Na dit avondje merken wij beide dat we een constante hongergevoel hebben, zelfs na het eten stopt het niet en dit is bij ons begonnen na die avond. Ook zijn we vaak beroerd/misselijk. Kan dit te maken hebben met xtc? We gebruikten eerder altijd vaker en een hogere dosis maar aangezien we t een jaar niet hebben gedaan pakten we t dit keer wat rustiger aan

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een constant hongergevoel is niet iets dat we vaak horen na een xtc-trip. Maar het is wel te verklaren. Je vaak beroerd of misselijk voelen, meer dan een week na de xtc ervaring horen we wel veel vaker. Hieronder zal ik beschrijven hoe dit komt.

Op het moment dat je xtc gebruikt, komt je lichaam in een vecht- of vlucht modus. Pupillen worden groot, spieren gaan strak staan, plotseling heb je veel meer energie en aan slapen hoef je niet te denken. Dit zelfde gebeurt als je plotseling in een situatie komt waarin je moet vechten of vluchten.

Onderdeel van deze vecht- of vluchtmodus is dat je lichaam 'roofbouw' pleegt. Het boort energievoorraden van je lichaam aan die voor noodtoestanden zijn bedoelt. Ook wordt voedsel dat zich in je spijsverteringskanaal bevindt versnelt naar buiten gewerkt.

Nu, na je xtc-trip, is je lichaam daar nog steeds van slag van. Je hebt voedsel nodig om je lichaam te herstellen, maar de spijsverteringssysteem is nog helemaal van slag. Je hebt deze vraag even geleden gesteld. Hoe is het nu met je? Meestal zien we dat dit soort klachten met de tijd vanzelf verdwijnen. Door rust te nemen, gezond te blijven eten, te ontspannen en wat aan lichaamsbeweging te doen versnel je het proces. Heb je nu nog steeds last van klachten. Neem dan nog eens contact met ons op

Je schrijft: "We hebben beide niet veel genomen, beide ongeveer anderhalve pil". Hoe sterk waren deze pillen? Het klinkt namelijk als een behoorlijke dosis. Een gemiddelde pil is bevat gemiddeld ongeveer 173 mg mdma. Een dosering waarbij je wel een effect voelt, maar de kans op bijwerkingen zoals jullie die nu ervaren zo klein mogelijk maakt is 1 tot 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Wanneer je 70 kilo weegt is dat dus tussen de 70 en 105 mg op de avond. Veel minder dan één gemiddelde pil dus. Door je pillen te laten testen kom je er achter hoe sterk jouw pillen zijn geweest.

Sjoerd

22 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG