Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik heb vaak dat ik voordat ik drugs neem, dat ik bang wordt voor een eventueel slechte uitwerking. Deze angst kan ik dan moeilijk in bedwang houden. Dat zorgt ervoor dat als de drugs inslaat (MDMA, of paddo's), dat die angst dan toch een negatieve invloed heeft op mijn trip. Nu heb ik gehoord van iemand die daarom vooraf aan het innemen van MDMA of paddo's, eerst een beetje Phenibut inneemt. Dat laatste zou de angsten remmen om vervolgens beter te kunnen genieten van de MDMA/Paddo's. Mijn vraag: Zijn er negatieve interacties tussen Phenibut en MDMA of paddo's bekend, of zijn er extra risico's bij combinatiegebruik? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Gebruik van phenibut voor gebruik van mdma of paddo's kan inderdaad in theorie zorgen dat je met minder angst de trip in gaat. Maar er zitten ook keerzijden aan.

Phenibut is verwant aan GHB en is relatief nieuw op de drugsmarkt. Dit betekent dat er nog weinig over ervaringen of combinaties gerapporteerd is. Hierdoor is het lastiger om je van informatie te voorzien. Er zijn geen interacties te verwachten met phenibut omdat het niet afgebroken wordt door enzymen. Maar de effecten van meerdere middelen kunnen wel optellen uiteraard. Ook is het gemeld dat het een paar uur of langer kan duren voordat het werkt, dat zou nog een goede timing vereisen dus ook.

Op het moment dat je verschillende middelen combineert zijn de effecten altijd minder goed voorspelbaar. Dit brengt risico's met zich mee. Op basis van de effecten kan het bijvoorbeeld dat de effecten van mdma wat onderdrukt worden. Dit zelfde geldt voor paddo's of truffels. Dosissen kunnen hierdoor zacht vallen, tot de phenibut uitwerkt, en dan plotseling heel hard inslaan. Het is ook mogelijk dat de middelen vanaf het begin samen juist een overweldigender effect geven.

Er zijn al met al betere opties dan een drug (phenibut) gebruiken om een andere drug minder spannend te vinden. Bijvoorbeeld:

  • Je set en setting zeer zorgvuldig kiezen. Qua set: onderzoek even wat je spannend vindt en waarom je je niet vrij en ontspannen kan laten gaan. Sommige mensen hebben gewoon meer behoefte aan controle. Daar zou je ook eerst aan kunnen werken met soort van coach.
  • Eerst nog wat te experimenteren met lage doseringen tot je je vertrouwd voelt met de drugservaring
  • Van te voren alvast bedenken wat je gaat doen als je angstig bent
  • Een tripsitter vragen
  • Ontspanningsoefeningen

Ik hoop dat je met dit antwoord uit de voeten kan.

Sjoerd

 

29 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG