Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, ik gebruik sinds 2 jaar elke ochtend 30mg citalopram (antidepressiva) en hier had ik nauwelijks tot geen bijwerkingen van. Ik kreeg dit voorgeschreven vanwege een depressie en moet dit waarschijnlijk mijn hele leven blijven nemen, omdat er een bepaald gen mist in mijn systeem, maar nu naar 2 jaar en de medicatie voel ik me goed. Nu heb ik veel interesse om eens iets te gebruiken als 3mmc of 4mmc (voor de eerste keer om te kijken hoe het is). Ik heb hier al veel over gelezen en ook al veel vragen en antwoorden op jullie site, maar dit ging voornamelijk over mensen die nog in een bepaald traject zaten of net waren begonnen. Ik vraag me dus af hoe het in mijn situatie is.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Mooi dat je geen bijwerkingen hebt van citalopram en dat je kennelijk goed in je vel zit. Dat verlaagt inderdaad risico's op nare bijwerkingen. 

Je praat over NPS: nieuwe psychoactieve stoffen oftewel research chemicals. Er is nog niet veel bekend, dus een precies antwoord is er nog niet. 

Dus kun je vooral kijken na onze link xtc + SSRI.

Van 4-MMC kun je vooralsnog meer serotoninestijging verwachten dan van 3-MMC. Dus daar zou in theorie meer risico kunnen zijn op het gevaarlijke serotoninesyndroom. 

Graag vernemen wij altijd eventuele ervaringen om van te leren.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

22 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG