Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb voor de eerste keer een slam laten zetten en iedereen doet er zo wouww over. Ik heb enkel eventjes gevoeld dat ik in een andere dimensie zat of zo maar was van korte duur. En de anderen waren dat heel lang. Ik voel ook niks meer met xtc. Bij speed kan ik enkel slecht plassen. Coke merk ik ook niks van. Ben ik immuun tegen drugs of hoe kan dit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je merkt weinig als je drugs slamt. In principe zou je al snel effect moeten hebben. Heb je dat niet? Dan is het antwoord te vinden in het 'drugs, set en setting' model. Laten we beginnen bij de drugs. Dat gaat om de soort drugs, manier van inname en de hoeveelheid. Hoeveel heb je gebruikt? Werd het wel op de juiste manier geinjecteerd?

De set gaat over jou. Hoe zit jij in je vel? Ben je lichamelijk gezond? Welke verwachting heb jij van de drugs? Maar ook hoe lang is het geleden dat je gebruikt hebt? Al dit soort vragen, bepalen wat voor effect de drugs geeft. Als je regelmatig gebruikt, bouw je snel tolerantie op. Dat wil zeggen dat je steeds meer nodig hebt voor het zelfde effect. Als je hoog doseert of vaker dan eens per twee tot drie maanden MDMA (xtc) gebruikt, gaat op ten duur het 'wauw' effect weg. Bij de meeste mensen komt dat ook nooit meer terug.

De setting gaat over de omgeving. Is het een fijne omgeving? Voel jij je veilig? Heb je prettige mensen om je heen? Ook dit heeft invloed op wat voor effect de drugs uiteindelijk geeft.

Ik hoop dat je hier verder mee komt. Heb je nog vragen? Neem gerust nog even contact op. Slammen van drugs kan de risico's erg doen toenemen. Wil je meer weten over slammen? Check dan even de website van onze collega's van: Mainline. Zij hebben ook info avonden en een chat.

Met hartelijke groet,

Dion

19 januari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG