Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik ben nou al even aan het experimenteren met verschillende soorten drugs maar blijkbaar werkt het niet bij mijn, geestelijk tenminste. hiervoor heb ik nog nooit wat gebruikt. Met de mdma/xtc heb ik 3x geprobeerd. eerste keer had ongeveer 4x75 ongeveer genomen. daarna nog 2x halve xtc pil (totaal 250) en nog 1 keer 2x halve pil en nog 1 hele achteraan (500). en daarbij merk ik niks in de geest. ogen worden wel groter, de kaken voel ik wel, 1x tintelingen door me lichaam gehad, eten krijg moeilijker weg (wel honger). maar voor de rest niks. heb overigens ook geen "dinsdag dip" gehad ervan. En daarbij ben ik voor de rest gewoon gezond, eet goed, geen medicijnen, zit lekker in me vel. vertrouwde mensen om heen soms ook onbekende. daarbij kan ik lekker rustig zitten maar ook dansen met vele lichten om me heen en goed geluid. Met keta heb ik het zelfde verhaal. merk daar ook niks van geestelijk. en daar heb ik ook behoorlijk wat van genomen. het enige wat daarvan merk is dat 1x mijn spraak beetje achteruit ging en lopen wat moeilijker ging . en dan neem ik zo'n 3x zoveel als de andere die helemaal aan het spacen zijn en ik voel me dan nog compleet nuchter. en dan gebruiken we ook precies dezelfde middelen, dus de drugs werkt wel bij de anderen! Heb ook 1x 2cb gebrobeerd (2x18) en daar merkte ik wel wat van. daar zag je dingen wel anders, gevoel anders. het space effect viel op zich wel mee voor mijn gevoel maar het deed ieder geval zijn werk. kan hier een verklaring voor zijn? heb ik echt zoveel meer nodig of komt het gewoon niet naar mijn hersens, aangezien blijkbaar wel lichaam (lichtelijk) werkt. zijn er bepaalde dingen die je kunt doen zodat het misschien wel een effect heeft?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het blijft altijd lastig om een reden aan te geven waarom een drug bij de ene wel sterk gewenste effecten heeft en bij de ander niet. Maar je bent niet de enige die dit ervaart. Bij Drugsinfoteam krijgen vaker dit soortgelijke vragen.

Mensen reageren verschillend op drugs. Bovendien kan men de ene keer ook sterker reageren dan de andere keer. Daar spelen een aantal factoren een rol is. Een daarvan is de drug, set en setting. De drug staat voor welke drug je gebruikt en de set betekent hoe jij je op het moment van gebruiken voelt. Tot slot omvat de setting alles wat met jouw omgeving te maken heeft. Deze factoren spelen een belangrijke rol in hoe jij de drug ervaart. Kenmerken die je als gebruiker kunt ervaren en die het effect van alcohol en drugs kunnen beïnvloeden zijn bijvoorbeeld: Hoe zit je geestelijk in je vel? Ben je lichamelijk gezond? Gebruik je medicatie? Wat heb je voor het gebruik gegeten of gedronken? Hoe heb je in de dagen/weken ervoor geslapen? Als je denkt aan omgevingsfactoren kun je denken aan dingen als: was mijn omgeving vertrouwd waarin ik gebruikte? Was dit met vrienden of met mensen die je niet zo goed kent? Gebruikte ik in een drukke of juist rustige omgeving? De genoemde factoren zijn van invloed op je trip.

Het kan er ook mee te maken hebben dat sommige mensen er niet gevoelig voor zijn en soms is, zoals eerder beschreven, het de situatie die ervoor zorgt dat de xtc niet werkt.

We raden altijd aan om tussen drugsgebruik een periode van drie maanden te houden zodat je je lichaam en hersenen de tijd geeft om te herstellen en op deze manier waar kan de riscio's te beperken. Je kunt proberen om een langere periode geen middelen te gebruiken, om jezelf als het ware te resetten. Het kan ervoor zorgen dat na verloop van tijd je wel het gewenste effect van een middel kan ervaren.

Vriendelijke groet,

Calvin

22 februari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG