Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste infoteam, ben voor paar maanden terug, in Eindhoven uit geweest, had paar biertjes op , voelde me om 22 00uur beetje raar en wou naar buiten. Hierna ben ik de rest van de film kwijt. Tot 4uur in de ochtend, wordt ik in een soort baddream, soort van wakker, en loop als een zombie door de stad op blote voeten, uiteindelijk schut een taxichauffeur mij bij het station wakker, volledig verbijsterd. En zonder mijn Pyton laarzen kom ik weer langzaam bij mijn positieven. Heb hier nog dagelijks last van, vooral met de vraag wat zou er nu gebeurd kunnen zijn. Groet B

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt een vreemde ervaring gehad zeg. Wat vervelend! Ik kan me voorstellen dat jij met een tal van vragen zit en dat je hier nog last van hebt. Laten we eens kijken naar de feiten die bekend zijn: je hebt een paar biertjes op. Tussen 22:00 en 04:00 heb je een blackout gehad. Zijn er mensen die vooraf bij jou zijn geweest? Of de rest van de avond?

Van alcohol zelf kan je een blackout krijgen. Maar dan moet je wel flink wat gedronken hebben. Wat bedoel je met 'een paar biertjes'? Soms kan het effect van alcohol veel heftiger zijn, dan je gewend bent. Dan kan je ook al blackouts krijgen. Maar een blackout van zes uur lang, is wel vreemd. Er zou een andere oorzaak aan deze situatie kunnen liggen. Bijvoorbeeld bij hoofdtrauma na een flinke val. Of psychische oorzaken kunnen een rol hebben, zoals dissociatie. Maar ook sommige medicijnen of drugs kunnen dit veroorzaken. De eerste twee zijn eventueel uit te sluiten. De derde is eigenlijk lastig aan te tonen. Zeker als je van anderen niets gehoord heb over wat er in die zes uur gebeurd is.

Dat het een hele vervelende ervaring is, mag duidelijk zijn. Alhoewel ik geen uitsluitsel kan geven hoe dit ontstaan is, blijft het goed om hier wel aandacht voor te hebben. Voor sommige mensen is dit een behoorlijk traumatische ervaring. Heb je hier al eens met iemand over gesproken? Weet dat er mensen zijn die jou hier goed bij kunnen helpen. Wil je hier meer over weten? Dan kan een bezoekje bij de huisarts geen kwaad. Hij of zij kan jou doorverwijzen naar iemand die jou hier bij verder kan helpen.

In ieder geval succes gewenst,

Dion

26 februari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG