Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik ben van plan dit weekend 2cb met xtc en ketamine te gaan doen alleen weet ik niet hoeveel ik dan van ieder moet pakken.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wij raden sowieso het combineren op deze manier af. De effecten worden op deze manier namelijk erg onvoorspelbaar. Dit vergroot de kans op allerlei problemen zoals de bad trip

2C-B doet een stofje na in de hersenen. Dit stofje heet serotonine. Dat is een neurotransmitter. Hiermee overbelast 2C-B je serotoninesysteem. De werkzame stof van xtc is mdma. Wanneer je xtc gebruikt, worden wederom dezelfde cellen in de hersenen aangesproken. Door xtc wordt serotonine extra vrijgegeven en de heropname en afbraak wordt geremd. Dit zorgt voor een flinke overbelasting wanneer je deze drugs vlak achter elkaar of tegelijkertijd gebruikt.

Vanuit de praktijk is bekend dat wanneer je na het gebruik van 2C-B, mdma neemt, het minder effect geeft. Andersom is dat nog veel sterker het geval. Soms kiezen mensen er dan voor om bijvoorbeeld een hogere dosis mdma te nemen. Dit heeft echter niet zo veel zin. Het vergroot de risico's en de negatieve effecten. Maar het vergroot niet de positieve effecten. Dit is dus extra riskant omdat mensen dan geneigd zijn om steeds meer bij te nemen.

Mijn advies zou zijn om slechts 1 middel te kiezen. Zorg dat het getest is en hanteer dan een lage dosis. Zorg de dagen voor en na gebruik goed voor jezelf. Slaap goed, neem rust en eet gezonde voeding. Lees je ook goed in over xtc, 2C-B of ketamine en drug, set en setting. Hier staat ook algemene informatie over doseringen.

Tot slot schrijf je dat je 16 bent. De risico's van drugs zijn veel groter voor jonge mensen. Niet alleen komen drugs harder aan, maar ook psychedelica als xtc en 2C-B geven sneller negatieve effecten, of aanhoudende klachten. Een extra reden om voorzichtig te zijn dus.

Goed weekend!

Mvg,

Ronald

26 februari 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG