Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte, Omwille van rugklachten heb ik gedurende 9 maanden tramadol gebruikt 300 mg in totaal op een dag. Sinds 11 dagen heb ik cold turkey moeten stoppen. Ik heb nog lichte oorsuizen. Een heel deprimerend gevoel, geen levenslust meer. Ik nies nog steeds heel veel. Ik ben altijd een heel vrolijke en spontane dame geweest. Is dit deprimerend gevoel normaal? Hoe lang zal dit nog duren? Ook de lichte oorsuizen maken me steeds bang. Ik ben reeds bij een KNO arts geweest. Soms heb ik het gevoel dat er een enorme druk is in mijn hoofd en dat deze op ontploffen staat..

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend die klachten...waarom moest je cold turkey stoppen?  Dat was jammer voor je want dat heeft de klachten zo sterk gemaakt. Die 11 dagen is nog maar kort. Ja de gevoelens en waarnemingen zijn normaal bij ontwenning van deze medicijnen. Ik schat in dat je nog wel 3 weken last houdt, maar wel in steeds mindere mate.

Het oorsuizen hoort ook bij spanning en angst. Probeer het te aanvaarden, het gaat afnemen.

Je zou kunnen overwegen om 50 mg langwerkende Tramadol te nemen. Maar ik snap goed als je helemaal niets meer wil aan opiaten.  Ook het supplement 5-HTP kan het verzachten! Dat is geen opiaat. 

Succes en als je nog vragen hebt horen we het graag. 

Mvg

Gerard A

verslavingsarts

01 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG