Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo wij hadden een swingersavondje ik nam om te beginnen een kwartje xtc en 3 ghb anderhalf uur later nam ik 2 ghb en anderhalf uur later 1.5 ghb en een kwartje xtc. 2uur later nam ik een half pilletje speed. En 1.5 ghb. Ik ben toen out gegaan en gaan schokken en om mij heen gaan slaan. Gelukkig hielden de mensen die er bij waren mij goed vast. Op een gegeven moment gaan ( slapen) en ben pas de volgende dag om 16: 05 uur wakker geworden. Ik ik dacht heel bewust bezig te zijn. Wat heb ik verkeerd gedaan zodat mij dat niet weer overkomt. We zijn om 20:00 begonnen en om 3 uur gebeurde het

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent benieuwd hoe jouw klachten ontstaan zijn en hoe het te voorkomen is. Dat zijn goede vragen, die ga ik beantwoorden. Je spreekt over '3 ghb'. Wat bedoel je daar precies mee? 3ml of drie dopjes? Daarnaast ben ik ook wel nieuwsgierig over het half pilletje speed. Speed komt eigenlijk bijna niet voor in pilvorm. Ik vraag me dan ook af, of jij de drugs hebt laten testen. Alleen door het te testen, weet je precies wat en hoeveel er in de drugs zit. Dat is ook meteen een antwoord op je vraag, je beperkt risico's van drugs door goed te weten wat en hoeveel je tot je neemt. Een kwartje van een pil zegt namelijk niets.

Van ghb kan je bewusteloos raken. Het gebruik van uppers als xtc of speed, heeft een opwekkend effect. Maar zorgt ook voor spierspanning. Als je drugs gaat combineren, krijg je onvoorspelbare effecten. De effecten kunnen elkaar opheffen maar soms ook  gaan versterken. Kijkende naar je klachten, kan je best gewoon out gegaan zijn. Eén van de symptomen van flauwte is schokken vertonen die op epilepsie lijken. Het is vooral belangrijk dat 112 gebeld wordt als iemand buiten bewustzijn raakt. Men kan namelijk in levensgevaar zijn.
Schokken of een epileptisch insult zoals dat heet, komt ook voor door een overdosering van xtc. Dan wordt het serotonine te hoog, het heet het serotoninesyndroom. Weet dat ook GHB voor een deel serotonine verhoogt. Dus weet altijd hoeveel MDMA er in een pil zit.

Dus even samengevat, als je risico's bij drugsgebruik wil beperken, laat dan je drugs testen en combineer niet. Ontstaan er in de toekomst bij jou of anderen problemen? Maak van te voren onderling goede afspraken, zoals de hulpdiensten bellen.

Met hartelijke groet,

Dion

 

05 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG