Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb een paar keer xtc gebruikt en daarna merkte ik geen bijwerkingen nadat ik ben gaan blowen heb ik geen xtc meer gebruikt en ben ik gestopt Nu elke keer dat ik nuchter ben zie ik flitsen en schokken in hoofd en als ik blow wordt het iets sterker ik zou heel graag weten hoe dit stopt

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,


De schokken en flisten die je ervaart komen door het gebruik van xtc en is iets wat we vaker tegenkomen. In principe stopt dit vanzelf weer na verloop van tijd. Gebruik in ieder geval voor een aantal maanden geen drugs om hier goed van te herstellen. Het blowen zal het herstel hiervan ook niet bevorderen en het is goed om een pauze van het blowen te nemen. 

Wat je nu ervaart aan schokken en flitsen is een klacht die meestal voorkomt wanneer iemand een hoge dosering xtc neemt of vaak achter elkaar gebruikt heeft. Om risico's van xtc te beperken wordt geadviseerd om niet meer dan een keer per drie maanden te gebruiken en niet hoger te doseren dan 1 tot 1,5 mg mdma (werkzame stof van xtc) per kilo lichaamsgewicht. Gemiddeld zijn xtc pillen vandaag de dag ongeveer 180mg mdma. Als je 60 kilo weegt is 90 mg mdma (1,5 x 60kg) de limiet qua dosering. Ga je daarboven loop je meer risico op negatieve effecten van xtc, zoals de schokken en flitsen die je momenteel ervaart. Daarbij kan het blowen kort na xtc gebruik  ervoor zorgen dat je de trip enigszins herbeleeft en is de kans groter dat het blowen negatief uitpakt. Een xtc-trip vergt veel van je fysieke en mentale energie, waardoor je vatbaarder bent voor de negatieve effecten van het blowen.

Tot slot, dat je dit ervaart kan erg vervelend zijn maar in onze ervaring komt iedereen er weer vanaf, alleen kunnen we niet voorspellen hoe lang dit kan duren. Dit verschilt per persoon en waar het bij de ene persoon korter duurt, duurt het bij een ander misschien weer langer. Factoren die een rol kunnen spelen zijn gevoeligheid , (onderliggende) stress, er zorgelijke aandacht aan geven ( daarom is het goed om te weten dat het overgaat) en mogelijk ook migraine in je aanleg of in de familie. Gebruik in ieder geval geen drank en drugs meer en zorg dat je een goed slaapritme aanhoudt. Je kan altijd weer mailen voor meer tips.


Vriendelijke groet,

Calvin

16 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG