Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi Ik heb afgelopen weekend xtc gebruikt ik heb dit al eens keer gedaan maar afgelopen weekend heb ik 4,5 pil genomen het was een leuke avond maar achteraf heb ik nu symptomen van een overdosis namelijk stuiptrekkingen,trillen en ik slaap heel slecht en voel me al een paar dagen heel slecht door afgelopen weekend gisteravond heb ik om te kunnen leren een adhd pilletje genomen (ritalin) dit ging prima totdat ik op een gegeven moment wilde slapen en hypnagoge hallicunaties kreeg (hallicunaties waarbij je net in slaap valt) deze waren zeer beangstigend en ik heb daarna het licht aangezet in mijn kamer ik zag de muren bewegen en ik kreeg wanen en hallicuneerde een klein beetje ik was ook super bang dit heeft ongeveer 2 uur geduurt achteraf weet ik bijna niks meer van deze episode af en weet niet precies meer wat er is gebeurd uiteindelijk ben ik toch wel in slaap gevallen maar ik sliep maar voor de helft. Ik ben echt heel erg geschrokken van deze nacht en weet niet previes wat ik moet doen ikzelf dacht aan een psychose maar dit heb je zelf toch niet door? Ik ben minderjarig en wil graag niet naar de dokter omdat mijn ouders dit te weten gaan komen. Wat kan ik nu doen? En wat is er met mij aan de hand?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt na het gebruik van xtc wat vervelende klachten. Dat is wel naar zeg. We zijn inmiddels een wat dagen verder. Hoe gaat het nu met je?

Je klachten, zoals stuiptrekkingen, trillen en slaapproblemen kunnen inderdaad door de enorme dosis MDMA (xtc) ontstaan. De dosis was veel te hoog. Je hebt hiermee extra risico's genomen. In het vervolg wil ik je vragen onze pagina over xtc te lezen, hoe je de risico's kan beperken. Maar gezien je leeftijd en je recente reactie op drugs, is het goed om jezelf af te vragen of dit voorlopig wel een goed idee is.

Een week later heb je Ritalin genomen om te kunnen leren. Heb je dat voorgeschreven gekregen van een arts? Zo niet, neem je daar ook risico's mee. Niet alleen op verslaving, maar ook dat je de 'makkelijke weg' neemt. Op jouw leeftijd moet je feitelijke dingen leren. Maar ook leer je, hoe je moet leren. Als je de makkelijke weg kiest door Ritalin te gebruiken, leer je dus niet, hoe jij het beste kan leren. Met andere woorden, het kunnen concentreren en 'leren', zal alleen maar moeilijker worden.

Je hebt na het gebruik van Ritalin hallucinaties gekregen. Weet je zeker dat je Ritalin hebt gekregen? Het kan ook zomaar een andere drug zijn, wat je gekregen hebt. Maar stel dat je inderdaad Ritalin hebt gekregen en je wanen en hallucinaties hebt gekregen kun je dit met je huisarts bespreken. Vanaf je zestiende mag een huisarts niet meer je ouders inlichten als jij dat niet wilt. Je bent dus beschermd met de geheimhoudingsplicht die de huisarts geeft. 

Succes en een hartelijke groet,

Dion

20 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG