Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedendag, Ik heb een vraag! Ik maak me enorm druk. Ik heb in de afgelopen 1,5 maand 3 x mdma gebruikt. 2 x in combinatie met alcohol. Alleen de mdma dosis viel reuze mee (1 e 2x 4 kleine vingerpuntjes en laatste x 2 iets grotere. Nu heb ik na gebruik (3 dagen terug) last van mijn hoofd en af en toe last van geheugenproblemen. Ik maak me nu zorgen om ernstige hersenschade. Wat betekent dit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt last van je hoofd en geheugenproblemen. Je denkt dat het komt door je drugsgebruik in combinatie met alcohol. Dat zou mogelijk kunnen, maar hoeft zeker niet. Concentratie- en geheugenproblemen, maar ook zaken als 'last van je hoofd' kan enorm veel oorzaken hebben. Angst, stress en vermoeidheid kunnen dit bijvoorbeeld ook veroorzaken. Als jij aan het piekeren bent over dat je misschien hersenschade hebt, zijn jouw klachten ook niet gek. Ook kunnen deze klachten ontstaan bij de dip na gebruik.

Ik denk dat de oorzaak in het bovenstaande zit, niet zo zeer in eventuele hersenschade. Doorgaans onstaat hersenschade bij overmatig xtc- en alcoholgebruik voor een langere periode. Met andere woorden, accepteer de situatie en zorg even goed voor jezelf. Waarschijnlijk zullen je klachten al snel minder worden. Blijf je toch klachten houden? Ga dan even langs de huisarts of maak een afspraak bij ons spreekuur.

Ga je in de toekomst wel weer gebruiken? Check dan even goed onze info over MDMA. Risico's als geheugenproblemen zijn te voorkomen. Je schrijft over een dosis dat 'reuze mee valt'. Maar vingerpuntjes met MDMA, zegt niets over de dosis. Dit kan inderdaad weinig zijn, maar net zo goed teveel.

Met hartelijke groet,

Dion

16 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG