Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb de ziekte van crohn en gebruik hiervoor het medicijn thiosix . Afgelopen zaterdag heb ik xtc genomen en flink wat alcohol. Nu heb ik ontzettend last van mn darmen , mega kramp na het eten en waterdunne ontlasting. Ook wat slijm komt er uit. Ik doe het nooit meer, icm met dit medicijn. Hiervoor gebruikte ik purinethol en na xtc gebruik geen klachten . Ik dacht dat ik een opvlamming had maar denk toch echt dat het door afgelopen zaterdag komt. Heb nu disputal voorgeschreven om de darmen wat rust te geven. Hoe lang kan dit duren?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Crohn kan meerdere triggers hebben, je zal er vast een aantal kennen. Moeheid? Alcohol? Stress? Een te hoge dosis xtc, wat een stressreactie nabootst?

Dit schreven wij eerder over de combinatie: De middelen beïnvloeden elkaars bloedspiegel niet. Dit medicijn heeft vaak bijwerkingen: door invloed op het beenmerg kunnen witte bloedcellen en bloedplaatjes afnemen.  Daarmee kun je vatbaarder zijn voor infecties en voor een afgenomen bloedstolling. De lever kan er ook last van hebben wat je behandelend arts kan aantonen in het bloed. Als je veel bijwerkingen hebt ben je niet fit genoeg om drugs te gebruiken. Als je je fit voelt maar je bloedstolling is niet goed, dan zou ik het toch ook afraden omdat door bloeddrukveranderingen er een licht verhoogde kans is op bloedingen door deze drugs. 

Ik heb de indruk dat het na een week wel voorbij moet zijn. Mail gerust nog een keer. Sterkte, 

MVG,


Gerard A
drugsarts

15 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG