Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, Ik ben ongeveer een jaar geleden gepakt met een slokje teveel op achter het stuur. Hele domme fout natuurlijk. Echter heb ik een bloedonderzoek bij het cbr moeten afnemen. Ik ben door de psychiater afgekeurd, terwijl mijn bloed en leverwaarden goed waren volgens het laboratorium onderzoek. Ik kan het hele onderzoek over enkele maanden weer doen. Nu vroeg ik mij dus af, ik ben een 20 jarige student die enkel op een zaterdag avond 5 a 7 biertjes kan wegdrinken. Doordeweeks en alleen drink ik nooit. Kan ik hierdoor alsnog met deze test in gevaar komen als ik 4 weken voor de test compleet stop met mijn alcoholische weekendgebruik?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een onderzoek vanuit het CBR is niet alleen gericht op het fysieke gedeelte. Tijdens het onderzoek wordt er ook gekeken naar mentale aspecten en dan kijkt het CBR voornamelijk of jij geen alcoholprobleem hebt. Daarin worden soms moeilijke vragen gesteld, die op internet ook wel strikvragen genoemd worden. Er zijn sites te vinden die jou (weliswaar tegen betaling) van informatie kunnen voorzien om dit onderzoek goed door te komen.

Op het gebied van alcoholgebruik kun je aan het volgende vasthouden. Hoe langer je van te voren stop, hoe beter. Bij een medisch onderzoek kijken ze niet alleen of ze gebruik van alcohol kunnen terugvinden in je bloed/urine maar kijken ze ook naar leverwaardes. Het beste scenario zou dan zijn om tot aan het onderzoek zelf, geen alcohol meer te drinken om zo de invloed op je leverwaardes zo veel mogelijk te kunnen beperken. Ons advies is drie maanden niet drinken vanwege de CDT-test. Die test is berucht, en wij hebben ervaringen met mensen die toch zakken als ze bijvoorbeeld matig alcohol drinken of zelfs een maand gestopt zijn. 

Ik hoop dat jouw vraag hiermee voldoende beantwoord en wens je succes bij het volgende onderzoek.

Vriendelijke groet,

Calvin

15 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG