Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben afgelopen zaterdagmiddag vermoedelijk gedrogeerd met een flesje water + GHB erin. Met aangifte doen kunnen ze het flesje onderzoeken maar doordat er geen camera beelden zijn kan het niet worden bewezen. Dat het door de betreffende persoon is gedaan. Ik ben bijna 16 uur knock out geweest met tussendoor wakker worden om te braken en naar lucht happen. De huisarts gaat uit van een overdosis GHB maar dit kon helaas niet meer in bloed of urine worden aangetoond omdat er teveel uren over heen zijn gegaan. Het enige bewijs wat ik nog heb is het flesje water wat hij mij heeft gegeven. Bestaat er iets van een test of ik kan onderzoeken of er daadwerkelijk GHB inzat?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat er mogelijk sprake is van drogeren. Goed dat je even langs de huisarts bent gegaan. Er zijn wel sneltests op internet te koop waarmee je volgens de verkopers GHB kunt aantonen in vloeistof. Maar, die zijn niet betrouwbaar. Ik kan je dus geen webshop of in dergelijke adviseren. De inhoud van de vloeistof is niet bij de testservice voor partydrugs in te leveren. Eigenlijk zou, na een aangifte, de politie zelf de vloeitstof moeten testen in hun lab. 

Ik probeer wel even met je mee te denken. GHB heeft een korte werkingsduur. Neem je teveel kun je outgaan. Dit gebeurt dan vrij snel, bijvoorbeeld een half uur na inname. Vanwege de korte werkingsduur, is dat echter niet lang, maximaal een uur of 3 a 4, maar in de praktijk meestal veel korter. Zeker geen 16 uur. GHB is ook duidelijk te proeven in water. Zeker als je nuchter bent zul je in ieder geval de chemische smaken proeven. Heb je iets geproefd?

Zijn andere lichamelijke oorzaken door de huisarts uitgesloten? En heb je alcohol gedronken? Zo ja, vraag je zelf even af of het ook kunnen komen door alcohol in combinatie met een ongunstige 'set en setting'? Meer hierover: ben ik gedrogeerd?

Ik hoop dat je hier verder mee komt ondanks dat ik je helaas niet veel verder kan helpen. Hoogstens iets meer inzicht geven. Heb je nog vragen over de situatie zelf? Laat het gerust even weten. Je kan hiermee ook altijd nog even langs de huisarts of de praktijkondersteuner van de huisarts voor nazorg. Ook kan jij je verhaal kwijt bij de luisterlijn of slachtofferhulp

Met hartelijke groet,

Dion

22 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG