Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik ben 24 en heb al een aantal jaren last van depressies, sinds een jaar slik ik hier citalopram voor (40mg). Ik heb wel is verschillende soorten drugs gedaan maar ben hier altijd erg voorzichtig mee geweest en heb dit ook nooit op regelmatige basis gebruikt. Het enige wat ik vaker gebruik is alcohol en heel soms wiet. Ik heb tijdens het slikken van citalopram alle andere drugs vermeden omdat ik dit niet durfde, tot vorig weekend. Ik heb Zaterdag erg veel gedronken en daarna cocaine gebruikt. Ik weet er zelf niet erg veel meer van alleen dat ik me er anders bij voelde dan andere keren toen ik nog geen antidepressiva slikte. Mijn vrienden zeiden ook dat ik er een beetje gek op reageerde en dat het erg lang duurde voordat het wat uit begon te werken bij mij. Ik heb voor de rest ook wiet gebruikt en volgens sommige vrienden aan het einde van de avond ook ketamine, hier weet ik zelf allemaal niks meer van. De dag erna, Zondag, voelde ik me erg slecht, niet zomaar een kater maar wel een stuk erger dan dat. Ik bleef ook bepaalde bijwerkingen houden waar ik normaal ook wel is last van kan hebben bij cocaine. Zoals het hard bijten op mijn kaken en constant mijn lippen likken. Dit werd ook erger nadat ik mijn antidepressiva in nam. Het is nu weer 2 dagen verder en ik voel me nog steeds wat somber en ben erg snel chagrijnig of gefrustreerd. Ook ben ik nog steeds erg moe. Ik maak me hier een beetje zorgen over maar wil liever niet meteen contact opnemen met mijn huisarts/psycholoog omdat ik er geen groter probleem van wil maken dan dat het hoeft te zijn en vroeg me daarom af wat anderen hun ervaringen zijn met dit soort dingen en wat de gevaren kunnen zijn hiermee?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dit klinkt als een forse kater inderdaad. We kunnen je helaas geen ervaringen van anderen aanreiken, maar wie weet komt er wat als mensen hierop reageren.

Het oordeel over jouw situatie is best moeilijk. Er was sprake van meerdere middelen door elkaar. Alcohol, cocaïne, cannabis, ketamine, citalopram. 

De gevaren waar je naar vraagt, heb je nu ervaren. Een gevaarlijk serotoninesyndroom zou alleen bij hoog gedoseerd coke en hoger citalopram kunnen ontstaan.

Een weekje last is te voorspellen, maar een compleet herstel ook.

Je kan altijd weer mailen.

Succes en vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

23 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG