Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik sinds m’n 18de drugs toen alleen xtc en nu een aantal jaar wekelijks coke. Ik stopte met voetballen op hoog niveau en dus trainen 3x per week wat voor mij altijd de oorzaak was van m’n erectie stoornis. Daarvoor kon ik bij wijze van; uren door.. ik ben nu 29 en zonder een Kamagra blijft ie niet lang genoeg hard en daarnaast niet eens zo hard dat je je fijnt voelt om sex te hebben. Ik heb gelezen dat als je Snachts en sochtends een harde krijgt je geen ED hebt. Dat heeft me weerhouden om hulp te zoeken.. ik vraag me af of het nog te behandelen is en vooral of t aan me aders etc ligt want dat maakt me vooral bang. Dat me hart en vaten naar de klote zijn. Daarnaast is er ook drank in t spel en rook ik gemiddeld 2 pakjes per week. Daarnaast leef ik wel gezond doordeweeks en sport ik 5-6x. Hoe kan ik dit aanpakken? Niet om te poggen maar ik ben t fittst van mijn vriendengroep dus hoe kan dit mij overkomen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Erectieproblemen kunnen een tal van oorzaken hebben. Veel mannen krijgen vroeg of laat wel eens te maken met erectieproblemen. In de meeste gevallen heeft dit dan een psychische oorzaak. Soms ook een lichamelijke. Maar lichamelijke oorzaken ontstaan vooral bij heftige ziektes of op late leeftijd.

Bij een lichamelijke oorzaak lukt het vaak niet of nauwelijks om een erectie te krijgen. 'S nachts of 's ochtends wel een erectie krijgen, kan er op wijzen dat er geen lichamelijke oorzaak is. Maar, dat hoeft niet per se. Als je echt duidelijkheid wil hebben over de oorzaak van jouw erectieprobleem, kan je de vraag wel echt het beste bij je huisarts neerleggen. Hij/zij kan je hier het beste verder mee helpen.

Zoals ik al schreef, kan het echt heel veel verschillende oorzaken hebben. Doorgaans is dat vooral vanuit stress, onzekerheid, angst, trauma, negatieve ervaringen, negatief denken, te ruig masturberen en het excessief kijken van porno. Zo is er nog wel een hele lijst op te noemen. Maar alcoholgebruik en roken kunnen dit ook veroorzaken. Net zoals drugsgebruik. Om dit uit te sluiten, kan je proberen om een aantal maanden even helemaal niets te gebruiken. Als je dat moeilijk vind, kan je hier natuurlijk ook hulp voor krijgen.

Stap één is toch wel om hiermee langs de huisarts te gaan en dit te bespreken. Hier hoef jij je niet voor te schamen, erectieproblemen ergens in je leven is eigenlijk gewoon heel normaal en niet erg. Wel erg vervelend voor je natuurlijk.

Ik hoop dat je hiermee verder komt.

Een hartelijke groet,

Dion

18 mei 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG