Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik vroeg me eigenlijk af wat slechter is. Ik heb een langere tijd anti depressiva geslikt ( SSRI ) sertraline 100mg . Nu ben ik hier verantwoord mee gestopt, nu blow ik wel weer vaker. Ik merk wel dat als ik in de avond een beetje kan blowen, ik de avond en de volgende dag beter door kom. Ik hou er niet zo van om iedere dag een pil te slikken om mezelf goed te voelen. Ik vroeg me dus af, als ik verantwoord blow of dat dan beter is dan jaren lang aan de anti depressiva te zitten. Uiteindelijk is dat in mijn ogen veel slechter voor je lichaam dan een jointje. Zolang ik zorg dat ik niet van wiet/hasj afhankelijk word zie ik zelf het probleem niet echt. Graag hoor ik jullie mening hierover..?? Alvast bedankt! Groetjessss

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een begrijpelijke vraag. Misschien is het wel een ideaal als je geen van beide nodig gaat hebben? Mag ik daarmee beginnen te adviseren dat alle spanningsbronnen (angst, ADHD, piekeren) op te lossen moeten kunnen zijn zonder middelen? Als is het vaak een speurtocht naar de juiste weg en kan het langer duren.  

Een snel effect van een middel is een risico op verslaving. Ik vind elke dag cannabis eigenlijk te vaak, maar het kan ook heel lang goed gaan. En dan heb ik zelf ook een lichte voorkeur voor de cannabis boven antidepressiva. 

Lees nog even de risico's door op onder andere het hart en bloedvaten, longen, verslaving, geheugen, angst en vermijding. Wat is 'afhankelijk' als je het elke dag moet hebben? Denk hier rustig over na en als je toch kiest voor dagelijks cannabis, houd de dosering zo laag mogelijk en weet hoe sterk het is qua THC en CBD gehalte. De betere coffeeshop kan je hier goede informatie over geven.

Mail over een maandje of drie tot zes nog eens hoe het je vergaat. We denken graag mee.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

 

09 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG