Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, Ik ben hier naartoe gestuurd met mijn vraag vanuit Jellinek. Ik heb momenteel geen klachten maar mijn vraag gaat over een lichamelijke reactie die ik een aantal uur na het gebruik van drugs had. De eerste keer dat dit gebeurde had ik xtc en daarna ketamine gebruikt. De tweede keer dat dit gebeurde had ik 3mmc en daarna ketamine gebruikt. Ongeveer een uur nadat ik stopte met het gebruiken van ketamine, begon ik voor een periode van ongeveer een uur een soort stuiptrekkingen (mijn armen en handen bewogen in een bepaald oncontroleerbaar ritme) in vooral mijn handen en armen te voelen en soms ook in mijn benen. Hierna voelde ik nog een aantal uur soms een soort schokjes in mijn lichaam. Dit was niet constant aanwezig, soms verdween dit gevoel ook. Later op de dag voelden mijn spieren vermoeid aan, maar verdwenen de stuiptrekkingen en schokken wel. Ik heb deze combinatie van drugs vaker gebruikt maar nog nooit dit effect ervaren. De laatste tijd was ik wel vermoeider en spelen er mentaal ook wat dingen. Zou het bijvoorbeeld hiermee samen kunnen hangen? Of hebben jullie een idee waar het anders door zou kunnen komen? Groeten, [naam verwijderd]

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Een vreemde gewaarwording lijkt me.

Van ketamine alleen ken ik ze nog niet, van de stimulerende middelen wel. Mogelijk dat de combinatie het versterkt door een extra ontregeling van de neurotransmitters in het brein . 

Soms is er sprake van een aanleg voor epilepsie. Ooit gehad? 

De mentale zaken kunnen altijd een rol spelen. Bij stress/angst is er nl. ook een verandering van de adrenaline- en cortisol spiegel en die verhogen de spierspanning en de gevoeligheid voor de drugseffecten. Een andere formulering is dat je lichaam de overmatige spanning wil afvloeien door die spiertrekkingen.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

15 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG