Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Mijn eerste vraag is dat hyperventilatie er is ingeslopen na 2 keer 1 nacht wakker te zijn. Deze aanval duurde uren voor ik hulp vroeg aan hulpverleners. Ik vraag mij de oorzaak af van de hyperventilatie. Er kwam geen stress aan te pas. Ik merk dat ik bij speedgebruik heel oppervlakkig adem. Hoe komt dit? Mijn tweede vraag gaat specifiek over darmklachten sinds ik sinds 3 maanden 1x per maand speed gebruik. Na een uur begin ik last te krijgen van mijn darmen. Echte darmklachten, waardoor ik nog moeilijk kan genieten. Het gebeurd dus sinds 3 maanden, hier heb ik jaren geleden nooit last van gehad. Heet heeft dus met de speed te maken. En hoe komt het dat ik vroeger anders reageerde op speed dan nu? Nu word ik heel kalm met praatkick, dus een mentale ervaring. Vroeger was het.echt lichamelijk, heel actief zijn enzo. En hoe komt het dat je de ene keer na 24 uur al hallicuneert, en andere keren pas na 3 dagen. Bedankt om op alles te antwoorden.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het komt vaak voor dat mensen in hun leven anders gaan reageren op dezelfde drugs. Je 'set' verandert. Lichamelijk en geestelijk zit je anders in elkaar. Het is niet uitgesloten dat je bij excessief speedgebruik een tijdje veranderingen in je brein houdt. Die herstellen gelukkig wel weer meestal.

Maar je leefstijl alleen kan het ook al veroorzaken. Een nacht niet slapen blijkt grote gevolgen te hebben. Het kan angstklachten geven, zeker als je misschien van tevoren ook al een angstige aanleg had.  Speed versnelt de ademhaling, daarom wordt die oppervlakkig. Al ervaar je geen stress, je lichaam doet dat wel.  Ook de darmen zijn zeer stressgevoelig. Kalmer worden door een stimulerende drug komt ook voor bij ADHD.  Hallucineren komt door lichamelijke, geestelijke en omgevingsfactoren. Die verschillen per keer, vandaar de wisselende reacties.

Benieuwd wat je met deze ervaringen en informatie gaat doen.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

15 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG