Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, ik heb een vraag ik rook regelmatig wiet en doe ook op zijn tikd wel psychedelica maar vooral met wiet ga ik erg vaak bad eigenlijk kan ik gerust zeggen bijna elke keer als ik blow maar ik vindt het erg leuk om met vrienden te doen dus ik wou vragen wat het kan zijn, als ik blow voel ik soms aan me hard en heb ik een hoge hartslag en raak ik in paniek ook heb ik dan moeite met ademhalen en ben ik ineens in paniekmodus is er iets om dit tegen te gaan. Het tweede ding is psychedlica ik ben 16 jaar ik weet dat het erg jong is maar ik vindt het erg interssant dus ik had lsd gedaan 300 ug maar het ging helemaal niet goed ik vraag mij af of dit een te hoge dosis was en wat een betere dosis zou zijn .

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je vaker een vervelende ervaring hebt gehad met wiet. Wiet kan verkeerd vallen. Je voelt je dan ziek en angstig. Je krijgt een hoge hartslag en paniek wat vooral te maken heeft met dat angstige gevoel. Je lijf raakt in een stressmodus en jouw angstcentrum raakt overprikkeld. De trip heeft je tijdelijk gevoeliger gemaakt voor angst en daar aan verwante klachten. 

Spannende ervaringen, negatieve gedachten, de geur van wiet, weer blowen, zijn allemaal zaken die, veel sneller dan normaal, een trigger kunnen zijn naar meer angst en klachten zoals kortademigheid of paniek. Je angstcentrum herinnert zich als het ware de vorige ervaring en raak dan, als je weer blowt weer in de stress. Kort gezegd; des te vaker je slecht gaat, des te meer kans je hebt dat dat in de toekomst ook zo is. Dit geld niet alleen bij blowen, maar ook voor andere middelen. Je geeft aan dat je dit ook al eens ervaren hebt met LSD. Ook bij andere middelen heb je kans dat dit gevoel weer terugkomt. 

Je vraagt naar de dosering van LSD. Een dosering tussen de 50 en 150 is gemiddeld. Een dosering van boven de 150 wordt al als hoog gezien. Je geeft aan het dubbele (300) te hebben genomen. Dit kan een van de redenen zijn geweest dat het niet goed is gegaan. Het effect van psychedelica kan per keer verschillen. Je stemming, de omgeving, de lichamelijke en psychische conditie en de sterkte van de LSD hebben allemaal invloed op het uiteindelijke effect.

Je trip wordt echter niet alleen bepaald door de middel zelf, maar ook door de set en de setting. Met set heb ik het over je geestelijke en lichamelijk staat van zijn. Wat er speelt in je hoofd, hoe voel je je en wat zijn je verwachtingen? Daarnaast bedoel ik ook persoonlijke gevoeligheid en genetische aanleg. Met set heb ik het over je mindset, van het moment van gebruik, maar ook in de periode daarvoor. Lees hierover meer op de pagina drugs, set en setting. Deze drie elementen zijn alle drie erg belangrijk voor de ervaring van je trip. 

Je bent 16 jaar oud. Zoals je zelf al aangeeft, erg jong voor het gebruik van drugs. De hersenen van jongeren zijn gevoeliger voor negatieve effecten van middelen. De reden dat hun hersenen gevoeliger zijn, is dat de hersenen nog in ontwikkeling zijn. Daarom is het gebruik van drugs op jouw leeftijd extra riskant.

Mocht je er toch voor kiezen om weer te gaan gebruiken en het gaat weer mis, denk dan aan de volgende tips:
•    Zoek een rustige plek
•    Blijf rustig
•    Bedenk je dat het voorbij gaat
•    Vraag een vriend of vriendin om je gerust te stellen
 

Lees je verder goed in op de site. De pagina's over cannabis, LSD en drug set setting zijn aan te raden in jouw situatie. 

Groet,

Celeste

22 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG