Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste Ik ben geïnteresseerd in MELANOTAN injecties om bruin te worden alleen kan der niet veel over lezen. Is het verslavend en is het gevaarlijk? Groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je bent nieuwsgierig naar het middel Melanotan. Melotan zou een stof moeten bevatten die lijkt op het hormoon alfa-MSH. Het hormoon dat ons bruin laat kleuren bij bloodstelling aan de zon. Het middel wordt geinjecteerd of gesnoven. Naast de huid is het hormoon ook in de hersenen actief. Het middel kent zowel lichamelijke al psychische bijwerkingen. Voorbeelden zijn: blozen, meer zin in seks, ontstaan van blaren, misselijkheid, buikkramp en malaise.

Verkoop van Melanotan is illegaal. Hierdoor worden de inhoud van de vloeistof niet in een gecontroleerd laboratorium samengesteld. Gebaseerd op een Deens onderzoek bevatte 75% van de Melanotan vloeistoffen die waren verkregen stoffen die er niet in thuis hoorden. Het risico van deze stoffen is volledig onbekend. Helaas kan Melanotan niet worden ingeleverd bij de drugs testservice.

Als er een verslavingsrisico aan dit middel verbonden is, is de verwachting dat het klein is. De psychische bijwerkingen van dit middel zijn vaker onprettig dan prettig. Hierdoor is de kans dat je een zucht krijgt te gebruiken klein.

Jouw vraag is of het gevaarlijk is. Er zitten dus zeker risico's aan het gebruik, het is simpelweg niet goed bekend hoe groot die risico's zijn. Mijn vraag aan jou is of je bereid bent een onbekend risico te nemen voor een tijdelijk bruinere huid?

Voor meer info over Melotan of andere supplementen wil ik je verwijzen naar www.eigenkracht.nl. Zij hebben veel meer kennis in huis over supplementen en PED's (Performance Enhancing Drugs).

Sjoerd

18 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG