Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo iedereen ik begin een beetje wanhopig te woorden ik ben [naam verwijderd] 21 jaar turks komaf ik rook al 3 jaar cannabis ben er mee begonnen na dat ik niet in slaap viel en merkte dat het met cannabis wel lukte ik ging steeds meer roken begon alleen avonden en toen door de dag heen maar ik deed het voornamelijk voor het slapen dacht ik dus.mijn gedrag ging steeds meer omlaag agressie problemen kwamen naar boven wat echt niet leuk is ik ging zomaar schreeuwen naar me broer en moeder veel vrienden verloren erdoor waar ik veel over heb gehuild het gebeurd gewoon in een vinger knip ik wist dat het door het blowen kwam maar toch lukte het me niet voornamelijk de avonden ik heb veel gedacht over niet willen leven soms nog steeds ik ben eerder gestopt een paar weken daar uit weet ik nog dat ik dus hele nare nachten had zweten nachtmerries en meer het is nu dag 2 dat ik weer ben gestopt moet om 6 uit me bed om te werken Maar heb dus in 2 dagen 3 uurtjes geslapen zo ook zonder slaap naar werk gegaan wat het is nu weer nacht moet 6 uir op heb in 2 dagen 3 uurtjes slaap gepakt maar toch niet moe me ogen springen van zelf open hoe kan dit ik krijg nare gedachtes door dat ik er gek van woord val niet in slaap alle help is welkom hierbij mijn telefoon nummer mischien kan iemand mij via whatsapp helpen [verwijderd]

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Als ik het goed begrijp dan rook je al een aantal jaren cannabis om beter te kunnen slapen en ben je onbewust steeds meer en meer te gaan gebruiken. Je bent al een aantal keer gestopt, maar dit is erg moelijk. Ik kan me voorstellen dat je het zwaar hebt en dat je wanhopig bent. Maar, het is altijd mogelijk om met behulp van mensen hier weer uit te komen. Hou dus moed!

Vanuit deze website Drugsinfoteam kunnen wij helaas niet heel voor je doen, maar wij kunnen je wel op weg helpen om de juiste hulp te krijgen hiervoor! Voor wat ik lees lijkt jouw cannabisgebruik op een afhankelijkheid en het is goed om daar hulp bij te gaan krijgen, ook omdat je aangeeft dat je er wanhopig van wordt.

Allereerst raad ik je aan om een afspraak te maken met je huisarts om dit allemaal te bespreken. Je huisarts kan jou ondersteunen in het zoeken en vinden van de gepaste hulp. Een huisarts kan jou doorverwijzen voor hulp. Bijvoorbeeld bij het gemakkelijker in slaap komen. Daarbij kun je zelf ook al iets ondernemen. Op de site van drugs-info kun je een overzicht vinden van hulpverleningsinstellingen bij jou in de buurt. Als je je postcode goed hebt ingevuld dan is dat Brijder Leiden via 088-358 2940. Deze professionele coaches hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen die door het stoppen met blowen last hebben van slaapproblemen.

Als je stopt met blowen heeft de tijdelijk invloed op je slaap. Lees hier meer over op de site van Cannabis onder controle van Brijder.

Verder benoem je ook dat je veel gedacht hebt aan niet meer willen leven. Heb je die gedachten vaak? Ik kan me goed voorstellen dat het ook een enge gedachte is om te hebben. Je kunt hier ook mensen voor bereiken die hier met jou over kunnen praten. Dat zijn mensen van 113 en zijn beschikbaar voor jou om over deze gedachtes in gesprek te gaan.

Ik wil je aanraden om goed aan jezelf te gaan denken de komende tijd. Probeer jezelf wat tijd te gunnen door bijvoorbeeld je ziek te melden van werk om wat uit te rusten, maar ook om met mensen in jouw omgeving te praten over wat er in je hoofd omgaat.

Vriendelijke groet,

Calvin

18 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG