Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben vandaag (30 juni) begonnen met een 10-daagse kuur Flucloxacilline Mylan voor een ontsteking. Ik ga daarnaast ook van 3 tot 10 juli op vakantie en ben van plan ergens in die periode speed, cocaine, xtc en/of ketamine te gebruiken. Zou dit kunnen, of zal dit niet goed gaan? Zou het uitmaken om dit meer aan het einde van de vakantie te doen, als de kuur bijna ten einde loopt?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees allereerst onze pagina over xtc en antibiotica, daar staan ook een aantal algemene adviezen op over drugsgebruik en medicatie. 

Als je je ziek voelt door de medicatie of door de ontsteking waarvoor je het slikt, gebruik dan sowieso geen drugs. Daarnaast kijk je naar de bijwerkingen van de medicatie. Soms krijgen mensen last van misselijkheid, braken en diarree (in het algemeen van niet-ernstige en voorbijgaande aard). Huiduitslag, jeukbulten en blauwe plekjes. Als je dat (nog) hebt dan is drugsgebruik af te raden, omdat deze bijwerkingen kunnen verergeren wanneer je onder invloed bent van de door jou genoemde middelen. Verder lijken er geen wisselwerkingen tussen de middelen te zijn.

Tot slot raad ik je aan om het antwoord van onze arts nog te lezen op een soortgelijke vraag.

Vriendelijke groet,

Calvin 

 

09 juli 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG