Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik gebruik regelmatig coke en meestal op een avond in 2 a 3 uur tijd zo'n 2 gram tot 3 gram. Ik merk wel dat ik een beetje ga zweten en wat licht in mij hoofd wordt, maar de veelbesproken hartkloppingen of hart dat versneld alles behalve. Ik heb juist een rustige hartslag en kan me goed focussen dan. Ik ben soms best druk en schijnt dat het misschien iets met adhd te maken heeft? Ik heb overigens geen adhd. Moet ik mij zorgen maken dat mijn hart niet versneld? Want zo merk ik niet of ik teveeel neem. Ik kan blijven snuiven....

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je gebruikt regelmatig coke. Zo'n 2/3 gram in enkele uren. De effecten die je ervaart zijn zweten en licht in het hoofd worden. Jouw hartslag verandert niet of wordt zelfs rustiger. Je maakt je daar zorgen over. Doordat je geen hartkloppingen krijgt heb je geen natuurlijke grens om te stoppen met bijnemen van cocaïne. Je bent bang dat je te veel neemt.

Het is lastig te zeggen wat maakt dat jouw hart niet sneller gaat slaan bij gebruik van coke. Verschillende mensen reageren verschillend op cocaïne. Dat heeft te maken met de drugs, set en setting. Is de coke erg versneden? Gaat je hartslag wel omhoog maar voel je het niet? Hoe zit je in je vel? Ben je gezond? Volgens de eerder genoemde set, kan drugs wel anders vallen bij mensen die AD(H)D hebben. Maar dat gaat vooral over wat je psychisch voor werking ervaart. Niet de mate van invloed op je hart- en bloedvaten.

Dat jij het een ander effect ervaart dan anderen hoeft op zichzelf absoluut niet zorgelijk te zijn. Op het moment dat het je gedrag beïnvloed: je neemt vaker en meer dan je eigenlijk van plan was, kan het wel risicovol zijn. Hoewel je je hartslag niet voelt verhogen, zijn de risico's er zeker wel. 2 tot 3 gram in enkele uren is een behoorlijke dosering.

Als je minder risico wilt lopen, zal je een manier moeten verzinnen om meer controle te krijgen over hoe veel je snuift. Hierbij kan je denken aan het vooraf afwegen van kleinere doseringen en herdoseringen, zorgen dat je überhaupt minder coke bij je hebt of door een behandeling aan te gaan bij een instelling voor verslavingszorg. Je hoeft geen verslavingsprobleem te hebben om iets aan je gebruiksgedrag te willen veranderen, je bent sowieso welkom bij verslavingszorg.

Sjoerd

13 juli 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG