Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik om de 3 of 4 dagen een gram cocaïne, maar ik neem dan voor te kunnen slapen neem ik trazone 100mg,is dat erg gevaarlijk?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dat lijkt niet erg gevaarlijk. Het is wel zo dat beide middelen serotonine kunnen verhogen. Dat betekent dat het bij hoge doseringen ook té hoog kan worden wat gevaarlijk is. Dat heet het serotoninesyndroom. Maar dat is pas bij hogere trazodon doseringen te verwachten.

Kijk wel even naar evt. bijwerkingen. Zeer vaak (≥ 10%): nervositeit, duizeligheid, slaperigheid, moeheid, droge mond. Vaak (1–10%): verwardheid, abnormale gejaagdheid, manie, agressieve uitbarstingen, hallucinaties, hoofdpijn, slapeloosheid NB;  Trillen, tinnitus, zichtstoornissen, hartkloppingen, flauwvallen, hoge bloeddruk, braken, buikpijn, pijn in de borst, pijn in de rug, gewrichts- en spierpijn, transpiratie, opvliegers. 

Ook moet je op hartritestoornissen letten. Eentje daarvan heet QT verlenging. Dat kunnen beide middelen soms veroorzaken. Hiervoor adviseer ik je naar de huisarts te gaan. Want dat kan gevaarlijk zijn.

Als je dat doet, durf dan meteen te vertellen dat je zo vaak coke neemt. Want dit kan verder uitlopen op een dagelijkse ernstige verslaving.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

 

23 september 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG