Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Als de man regelmatig coke gebruikt (lees iedere dag een behoorlijke hoeveelheid), en gemeenschap heeft met een vrouw die zwanger is (en zelf niet gebruikt!), is dit dan schadelijk voor het kind?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Gefeliciteerd met de zwangerschap. Hoe ver ben je? 
Je wilt weten of het schadelijk is voor je ongeboren kind als je bedpartner coke gebruikt en jullie vervolgens gemeenschap hebben. Voor zover bij ons bekend, zijn er bij penetratie, als de man gebruikt heeft, geen effecten voor de ongeboren vrucht.

Penetratie in het algemeen is niet schadelijk voor de ongeboren baby. Je kindje is goed beschermd door de vliezen en het vruchtwater in je baarmoeder.

Cocaïne is wel schadelijk voor de spermacellen zelf. Dus als je zwanger bent geworden van seks met een man die op dat moment gebruikt heeft, kan dit wel van invloed zijn. Dan zou ik aanraden dit even te melden bij je verloskundige.  Bereid je zelf erop voor want de verloskundige gaat altijd vragen naar drugsgebruik d.m.v. een vragenlijst.

Je geeft aan dat jullie gemeenschap hebben, is hij ook onderdeel van jullie gezin? Stel jezelf de vraag of je wil dat je kindje in een omgeving opgroeit waar iemand regelmatig cocaïne gebruikt. Als dat niet zo is, of je twijfelt, misschien is onze pagina over omgaan met gebruik van een ander dan ook van toepassing voor je. Als je daarover verder wilt praten of een andere vraag hebt, stuur mij dan nog een bericht.

Groet, 

Celeste


 

 

17 september 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG